Ελλάδα :Το πρώτο «Βραβείο Επίδειξης Θάρρους στην Ηγεσία Mary Chirwa», στον πατέρα Αντώνιο, ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου
Το πρώτο Βραβείο Επίδειξης Θάρρους στην Ηγεσία Mary Chirwa» (Mary Chirwa Award for Courageous Leadership) απονεμήθηκε χθες στον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου.
Η τελετή βράβευσης έλαβε χώρα στο «Παλάτι της Ειρήνης και Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».
Ο πατέρας Αντώνιος συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους 10 τελικούς υποψήφιους από όλον τον κόσμο για το πρώτο βραβείο. O ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου ήταν ο μοναδικός Έλληνας υποψήφιος στη λίστα. Ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψηφίους βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, μια ακαδημαϊκός, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την Αφρική, μια Γαλλίδα δημοσιογράφος και ένας Ολλανδός ακτιβιστής για το περιβάλλον.
Το βραβείο δημιουργήθηκε το 2018 από το Ίδρυμα Βραβείων Mary Chirwa και τη Nudge με έδρα το ‘Αμστερνταμ, μια κοινωνική επιχείρηση που έχει ως στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει ηγέτες που έχουν επιδείξει θάρρος και ηρωισμό στις αποφάσεις τους και μάχονται για ένα καλύτερο αύριο, παρά τις αντιξοότητες. Το Ίδρυμα ενδιαφέρεται να προβάλει αφανείς ήρωες που θέλουν να δημιουργήσουν μια καλύτερη κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο, δεν δέχεται υποψηφιότητες από παγκοσμίως αναγνωρισμένες προσωπικότητες.
Η επιτροπή των βραβείων αποτελούνταν από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον πρίγκιπα Κάρολο του Οίκου Βουρβόνων-Πάρμας, τον πρώην πρόεδρο του ΔΣ της Ben&Jerry’s, Τζεφ Φέρμαν, τον Φρανς Χέραρτς, ιδιοκτήτη της ολλανδικής συμβουλευτικής υπηρεσίας Διακυβέρνηση και Ακεραιότητα-Governance and Integrity Nederland, και τη Μαίρη Τσίρουα, γενική διευθύντρια του Κέντρου Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (FIC) της Ζάμπια, προς τιμήν της οποίας δημιουργήθηκε το βραβείο. Η Μαίρη Τσίρουα μάχεται ενάντια στην οικονομική διαφθορά στη Ζάμπια.
Σχετικά με τον πατέρα Αντώνιο και την Κιβωτό:
O πάτερ Αντώνιος είναι ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, ενός Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα, με αβέβαιο μέλλον. Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην περιοχή του Κολωνού και σήμερα «τρέχει» τέσσερα κέντρα ανά την Ελλάδα: στην Αθήνα, τη Χίο, το Βόλο και την Ήπειρο. Περισσότερα από 500 παιδιά όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων δέχονται φιλοξενία και φροντίδα από την Κιβωτό.ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα σχόλια είναι κλειστά.