Ελλάδα:Τηλεδιάσκεψη του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων με εκπροσώπους από τις νεολαίες όλων των πολιτικών κομμάτων.
Πανελλήνιο Σύλλογο Πτυχιούχων Τηλεδιάσκεψη του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων με εκπροσώπους από τις νεολαίες όλων των πολιτικών κομμάτων.
Το απόγευμα της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου 2020, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων κάλεσε σε συνάντηση γνωριμίας και γόνιμο διάλογο, εκπροσώπους από τις νεολαίες όλων των πολιτικών παρατάξεων της χώρας (Ο.Ν.ΝΕ.Δ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΚΙΝ.ΑΛ., Κ.Κ.Ε., ΜέΡΑ25). Κατόπιν της αποδοχής όλων στην πρόσκληση, η συνάντηση έλαβε μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης, τηρώντας όπως ορίζεται τα μέτρα κοινωνικής προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τον τομέα της εργασίας στρέφοντας το ενδιαφέρον στους νεαρούς επιστήμονες. Σημαντική ήταν η συμβολή των νέων οι οποίοι εκπροσώπησαν τα πολιτικά σχήματα. Έπειτα από τη δική τους ματιά επιχείρησαν να δώσουν απαντήσεις και προτάσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, για τα φαινόμενα που αναδύονται λόγω της εργασιακής ανασφάλειας όπως το Brain Drain αλλά και το Brain Gain.
Με αφορμή το «Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης των 5.500 Ανέργων Πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και Εποπτευόμενους Δημόσιους Φορείς» όπως ορίζει το άρθρο 51 του Ν.1892/1990, το οποίο υλοποιήθηκε πρόσφατα από τον ΟΑΕΔ και δεν παρατάθηκε περαιτέρω, σχολιάστηκε το αναπάντεχο κύμα πανδημίας του CΟVID 19, που έφερε στην επιφάνεια δυσλειτουργικά κενά και ελλείψεις στον τομέα της Υγείας. Έγινε πρόταση λοιπόν, από τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων για τη δημιουργία περισσότερων προγραμμάτων απασχόλησης και έγκυρης επιστημονικής κατάρτισης για νέους πτυχιούχους. Δόθηκε η ευκαιρία στους πολιτικούς εκπροσώπους να διατυπώσουν πιθανά σχέδια για το μέλλον.
Αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο που διανύουμε σε ποικίλους τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, τα κοινωνικά κινήματα και τα εθνικά μας θέματα, η κοινωνία των πολιτών έχει ανάγκη από άτομα ενεργά, με ορθολογική κριτική σκέψη. Αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για τη νέα γενιά η ενίσχυση της καλλιέργειά της ώστε να μπορέσει να συμβάλει ουσιαστικά στις ανάγκες της σύγχρονης και ραγδαία μεταβαλλόμενης εποχής.
Τα σχόλια είναι κλειστά.