Επίσκεψη στους χώρους και τα περίπτερα της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών , Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Η ηγεσία του υπουργείου συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα υποδομών,. Γιώργο Καραγιάννη και τον γενικό γραμματέα μεταφορών,. Νίκο Σταθόπουλο, επισκέφτηκε – μεταξύ άλλων – τα περίπτερα του ΤΕΕ, των ΤΡΑΙΝΟΣΕ / ΕΕΣΣΤΥ, της ΕΥΔΑΠ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της Εγνατίας Οδού, του ΟΑΣΑ και της ΓΣΕΒΕΕ.
Είχαν προηγηθεί το Σάββατο, μια σειρά εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πάνω σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου και αποτελούν στοίχημα της κυβέρνησης στην πορεία υλοποίησης του οράματος του για «Ανάπτυξη για όλους». Ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, ανέπτυξε την ατζέντα της κυβέρνησης αναφορικά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τις κάθετες συνδέσεις της Εγνατίας Οδού, την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς και τον ΟΑΣΘ.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως ερωτηθείς στην συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, για το σχεδιασμό της κυβέρνησης αναφορικά με το Β.Ο.Α.Κ., ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επαναλάβει την προσωπική του δέσμευση πως το έργο αυτό θα υλοποιηθεί, επικρίνοντας το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης ως ατελές και πρόχειρο.
Επιπρόσθετα, επισήμανε πως το αρμόδιο υπουργείο θα μελετήσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης του αυτοκινητόδρομου και ενδεχομένως να αξιοποιηθούν έσοδα από επεκτάσεις άλλων συμβάσεων παραχώρησης για να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο το οποίο το χαρακτήρισε ως «ένα έργο πνοής για την Κρήτη».
Υπενθυμίζεται, πως για το μεσοδιάστημα, με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο για τη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στην Κρήτη, ώστε να επιτραπεί, όπως ο ίδιος ο. κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά, «σε αυτόν τον άθλιο δρόμο να είναι λιγότερο άθλιος απ’ ό,τι είναι».