“Το ΠΑΣΟΚ που εμπνεύστηκε και γέννησε το ΕΣΥ, σήμερα, καταθέτει προτάσεις για να γίνει ξανά το ΕΣΥ ισχυρό και αποτελεσματικό για κάθε πολίτη” – δήλωσε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ.
Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο βρέθηκε, το πρωί της Τετάρτης, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Ηράκλειο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και της εκδήλωσης με θέμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το απόγευμα της ίδιας μέρας στο “Αστόρια”.
Κατά τις διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοίκηση του Βενιζελείου και εκπροσώπους εργαζομένων στο ΕΣΥ, η κ.Βατσινά είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί περαιτέρω για την τρέχουσα κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στο Ηράκλειο.
Σε δήλωσή της η κ.Βατσινά ανέφερε:
“Το Εθνικό Σύστημα Υγείας νοσεί και μάλιστα βαριά. Οι πολίτες είναι καταδικασμένοι σε αναμονή μηνών, οι γιατροί και νοσηλευτές σε πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας.
Η Κυβέρνηση έχει απαξιώσει τα Δημόσια Νοσοκομεία και αναγκάζει τον πολίτη να στραφεί στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Το ΠΑΣΟΚ που εμπνεύστηκε και γέννησε το ΕΣΥ, σήμερα, καταθέτει προτάσεις για να γίνει ξανά το ΕΣΥ ισχυρό και αποτελεσματικό για κάθε πολίτη.
Αυτή είναι η ουσία του Κοινωνικού Κράτους και δε δεχόμαστε – καμία “έκπτωση””.
Ακολούθησε συνάντηση στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, με τον Διευθυντή, Μιχάλη Σκουλά. Στο πλαίσιο της συζήτησης αναλύθηκαν οι αναμενόμενες συνέπειες από το σχεδιαζόμενο Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων με τον κ.Σκουλά να εκφράζει την έντονη ανησυχία σύσσωμης της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.
Η βουλευτής Ηρακλείου σε δήλωσή της, μετά το πέρας της συνάντησης σημείωσε:
“Το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη αποτελεί σημείο αναφοράς για το Ηράκλειο και όχι μόνο, εδώ και 40 χρόνια.
Είναι το καταφύγιο των εξαρτημένων, των νέων και των οικογενειών τους που η ζωή τους χρωστά τη δεύτερη ευκαιρία που διεκδικούν.
Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ενιαίου Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων έρχεται να βάλει στην απεξάρτηση την «ταμπέλα» της ασθένειας. Και περισσότερο από όλα να βάλει εμπόδια την πρόληψη και την επανένταξη.
Η Κυβέρνηση για ακόμα μια φορά απαξιώνει τις τοπικές ανάγκες των οργανισμών και των πολιτών. Το σπουδαίο έργο του ΚΕΘΕΑ θα πρέπει να ενισχυθεί και όχι να υποβαθμιστεί ή αντικατασταθεί”.