Ελένη Βατσινά: Εργασιακά δικαιώματα και στήριξη των επιχειρήσεων από την Πολιτεία κόντρα στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού

Ημερομηνία:

Στη σύσκεψη των φορέων με θέμα την έλλειψη προσωπικού στην Κρήτη, συμμετείχε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ

Στη σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων που συγκάλεσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου το μεσημέρι της Παρασκευής (12.04.2024) με θέμα την έλλειψη προσωπικού στην Κρήτη, συμμετείχε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά.

Η κ.Βατσινά σημείωσε πως η πρόσκληση στη σύσκεψη αυτή αποτελεί στην ουσία της μια πρόκληση απέναντι σε ένα δυσεπίλυτο, πολυεπίπεδο και σύνθετο ζήτημα – αυτό της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού. Τόνισε δε, ότι το οξύ αυτό πρόβλημα απαιτεί συγκλίσεις, που σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμούν με “λευκή επιταγή” για την κυβέρνηση.

Η κ.Βατσινά εστίασε στον πρωτογενή τομέα και τον Τουρισμό-Επισιτισμό, που αποτελούν τους δύο πυλώνες της Οικονομίας της Κρήτης, με τον μεν πρωτογενή τομέα να έχει ήδη διαπιστώσει τα αργά αντανακλαστικά της κυβέρνησης στο θέμα των εργατών γης και τον δε Τουρισμό να σημειώνει σε όλους τους τόνους ότι ξενοδοχεία ετοιμάζονται να ανοίξουν αλλά … προσωπικό δεν υπάρχει!

Όπως δήλωσε η Ελένη Βατσινά χαρακτηριστικά: «Μπορεί να υπάρξει τουρισμός, λειτουργία επιχειρήσεων, εστίαση χωρίς εργαζόμενο; Μπορεί να υπάρξει αγροτική παραγωγή και βιομηχανική παραγωγή, χωρίς εργαζόμενο;
Φυσικά και όχι.

Η λύση στο σημερινό σοβαρό έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού ξεκινάει από ένα μεγάλο ζήτημα: τη θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Αυτή τη μάχη διεκδίκησης, βέβαια, δε θα έπρεπε να τη δίνουμε γιατί τα δικαιώματα των εργαζομένων θα έπρεπε να είναι δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα.
Ωστόσο στόχος μας παραμένει το καλύτερο για τους εργαζόμενους, ώστε οι επιχειρήσεις των διαφόρων κλάδων που σήμερα βρίσκονται σε αδιέξοδο, να μπορέσουν να προσελκύσουν εργαζομένους – και μάλιστα ανθρώπους καταρτισμένους και εξειδικευμένους που θα συνδράμουν στο ποιοτικό αποτέλεσμα (είτε προϊόν, είτε υπηρεσία).

Κι από την πλευρά της όμως η Πολιτεία οφείλει να φανεί αντάξια των περιστάσεων, παρέχοντας έμπρακτη στήριξη στις επιχειρήσεις προκειμένου να διαμορφώσουν θελκτικές συνθήκες εργασίας.
Οι εισαγόμενοι εργαζόμενοι στους οποίους μοιάζει να στρέφεται η Κυβέρνηση δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση, παρά μόνο ανάγκης και μάλιστα προσωρινή. Η επένδυση μας θα πρέπει να γίνει στο εγχώριο, ανθρώπινο δυναμικό».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Ο καιρός για αύριο Κυριακή 23...

Ο καιρός στην Κρήτη την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου αναμένεται...

Συναυλία «Οι Μουσικές των Μονοπατιών της Κρήτης»...

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνουν,...

Κρήτη: Ο καιρός για αύριο Κυριακή 23...

Ο καιρός στην Κρήτη την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου αναμένεται...

Συναυλία «Οι Μουσικές των Μονοπατιών της Κρήτης»...

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνουν,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...