Έκρηξη στα ληξιπρόθεσμα χρέη – Στέγνωσαν τα νοικοκυριά!

Ημερομηνία:

Φόρους ύψους 801 εκατ. ευρώ άφησαν απλήρωτους στην Εφορία τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις τον περασμένο Νοέμβριο, με τα 350 εκατ. ευρώ να αφορούν οφειλές από φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.

Οι φόροι που δεν πληρώθηκαν στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου ανήλθαν σε 7,938 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των φρέσκων ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 9,69 δισ. ευρώ.

Παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη εκτινάχθηκαν τον Νοέμβριο του 2018 στα 104,083 δισ. ευρώ, καθώς φούσκωσαν κατά 857 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Οκτώβριο. Περίπου το 17% των συνολικών οφειλών ή 17,8 δισ. ευρώ έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο κατά 180,2 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από φόρους στην περιουσία κατά 169,8 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από Φ.Π.Α. κατά 282,8 εκατ. ευρώ και οι οφειλές από πρόστιμα Κ.Β.Σ κατά 47,2 εκατ. ευρώ.

Οσο αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πατάει το γκάζι των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και δεσμεύσεων σε περιουσιακά στοιχεία οφειλετών για να βάλει στα ταμεία βεβαιωμένους φόρους που δεν πληρώνονται.

Μέσα από το μπαράζ των κατασχέσεων και των ρυθμίσεων που τρέχουν, έχουν εισπραχθεί στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 4,98 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη, εκ των οποίων 2,73 δισ. ευρώ είναι από παλιές οφειλές και 2,25 δισ. ευρώ από φρέσκα χρέη.

Τον Νοέμβριο, η ΑΑΔΕ προχώρησε σε 7.087 κατασχέσεις. Συνολικά, 1.162.736 οφειλέτες βρίσκονται, πλέον, υπό μέτρα αναγκαστικές εκτέλεσης, ενώ άλλοι 674.190 περιμένουν στον… προθάλαμο.

Το σύνολο των οφειλετών που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με την εφορία, διαμορφώνεται σε 4.200.472 άτομα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τουρισμός: Τα απανωτά ρεκόρ και ο αστερίσκος...

Αβεβαιότητα προκαλεί η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη - Τι...

Το συστατικό που πρέπει να βάζεις στη...

Η σούπα είναι μία από τις πιο αγαπημένες και...

Τουρισμός: Τα απανωτά ρεκόρ και ο αστερίσκος...

Αβεβαιότητα προκαλεί η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη - Τι...

Το συστατικό που πρέπει να βάζεις στη...

Η σούπα είναι μία από τις πιο αγαπημένες και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 22.02.2025]

Τα Do's και τα Don'ts στα ζώδια σήμερα από...

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...

Τουρισμός: Τα απανωτά ρεκόρ και ο αστερίσκος της Σαντορίνης – Το στοίχημα της σεζόν

Αβεβαιότητα προκαλεί η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη - Τι...

Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα της κακοκαιρίας Coral – Η εξέλιξη του κύματος ψύχους

Τα θερμόμετρα το Σάββατο αναμένεται να δείξουν τις χαμηλότερες...