Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων

Ημερομηνία:

Π. Σημανδηράκης: «Σύμβολο μιας νέας, δυναμικής εποχής για τον Δήμο Χανίων και το Ενετικό Λιμάνι»

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025, το νέο κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, που βρίσκεται στην Ακτή Τομπάζη 26 & Αφεντούλιεφ στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων (Δ.Λ.Τ.Χ.), Μανώλη Κοτσιφάκη, Αντιδημάρχων, των μελών του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Χ. καθώς και εκπρόσωπων των αρχών και των φορέων του τόπου. Στα εγκαίνια το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, ο πρώην Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας αλλά και καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο ενετικό λιμάνι Χανίων.

Η εκδήλωση των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού ενώ με το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκόμενων στο νέο κτίριο.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. έκανε λόγο για μια μέρα μεγάλης χαράς και ικανοποίησης για τον Δήμο Χανίων και το Δ.Λ.Τ.Χ. «Μετά από περίπου 10 χρόνια παραδίδεται προς λειτουργία και χρήση το νέο κτίριο κόσμημα του λιμανιού, το νέο κτίριο διοίκησης του Δ.Λ.Τ.Χ., παρέχοντας μία λειτουργία αντάξια της ιστορίας και της σημασίας του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης, κάνοντας λόγο για μία προσπάθεια δύσκολη, με πολλά εμπόδια, η οποία πλέον έχει ολοκληρωθεί, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για το ενετικό λιμάνι Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων έκανε αναφορά και στα σημαντικά εμβληματικά έργα, τα οποία θα ολοκληρώσουν τη συνολική παρέμβαση, που σχεδιάζεται στην περιοχή από τη δημοτική αρχή. «Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ένταξη και η δημοπράτηση των Ενετικών Νεωρίων με χρηματοδότηση 22 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του πλακόστρωτου στο σύνολο της έκτασης του Ενετικού Λιμένα, ταυτόχρονα με την αντικατάσταση και την τοποθέτηση των νέων σκιαδίων, που έχουν λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Μαζί με αυτές τις παρεμβάσεις φροντίζουμε να θωρακίσουμε το Ενετικό Λιμάνι με την προώθηση και ολοκλήρωση της μελέτης για την αποκατάσταση του κυματοθραύστη και τις σπηλαιώσεις, που έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί ως ανάγκη επιδιόρθωσης», επεσήμανε ο

κ. Σημανδηράκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα συνολικό αποτέλεσμα «για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, των κεντρικών Υπουργείων, των τοπικών Βουλευτών και μία πάρα πολύ σκληρή δουλειά από τους εργαζόμενους, τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Δ.Λ.Τ.Χ., που σε αυτούς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Χ., Μανώλης Κοτσιφάκης, τόνισε πως πλέον «επιχειρησιακά το Δ.Λ.Τ.Χ. έχει έρθει στον χώρο αρμοδιότητάς του» ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς «έπειτα από 13 χρόνια προσπαθειών προηγούμενων δημοτικών αρχών και της παρούσης ολοκληρώνεται το κτίριο», όπως ανέφερε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα κτίριο σύγχρονο και εναρμονισμένο με το Ενετικό Λιμάνι, όπου υπάρχουν μεταξύ άλλων και χώροι προς ενοικίαση, χώρος, που προορίζεται για κέντρο τουρισμού και σταθμό πρώτων βοηθειών.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Καλογριδάκης επεσήμανε ότι «τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Δ.Λ.Τ.Χ. είναι η απτή απόδειξη ότι η δημοτική αρχή ολοκληρώνει έργα που είχαν μείνει στάσιμα για χρόνια» ενώ αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και των φορέων για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης των εργασιών του κτιρίου έπειτα από τη διακοπή τους για περισσότερα από 10 χρόνια, τονίζοντας τη σημαντική συμβολή των υπηρεσιακών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Οι εργασίες για το κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, συνολικού εμβαδού 1.100 τ.μ., ξεκίνησαν επί δημαρχίας Μανώλη Σκουλάκη και του τότε προέδρου του Δ.Λ.Τ.Χ., Κώστα Πρωτοπαπαδάκη. Το κτίριο έχει σχεδιασθεί εξωτερικά έτσι ώστε να τηρεί την ομοιομορφία της αρχιτεκτονικής της περιοχής, ενώ εσωτερικά στις υπερσύγχρονες δομές του, έχουν μεταφερθεί μόνιμα οι υπηρεσίες του Δ.Λ.Τ.Χ..

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δίκη Αντώνη Καργιώτη: Τι είπε ο πλοίαρχος...

Την ερχόμενη εβδομάδα πιθανόν η απόφαση του δικαστηρίου -...

Ηράκλειο:Σύσταση σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΣΙΔΩΝ Συστάθηκε...

Δίκη Αντώνη Καργιώτη: Τι είπε ο πλοίαρχος...

Την ερχόμενη εβδομάδα πιθανόν η απόφαση του δικαστηρίου -...

Ηράκλειο:Σύσταση σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΣΙΔΩΝ Συστάθηκε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα Τέμπη πληγώνουν κυβέρνηση και θεσμούς – Βουτιά τριών μονάδων για ΠαΣοΚ

Το 71% πιστεύει πως υπάρχει κυβερνητική προσπάθεια για συγκάλυψη...

Δίκη Αντώνη Καργιώτη: Τι είπε ο πλοίαρχος για τη στιγμή που τον είδε στη θάλασσα

Την ερχόμενη εβδομάδα πιθανόν η απόφαση του δικαστηρίου -...

Ηράκλειο:Σύσταση σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατσίδων

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΣΙΔΩΝ Συστάθηκε...

Εορτολόγιο 21 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...