Eφορία: Ποιες πληρωμές παγώνουν έως το τέλος του έτους – Ρύθμιση σε 24-48 δόσεις

Ημερομηνία:

Παγώνουν έως το τέλος του έτους όλες οι βεβαιωμένες οφειλές προς στις ΔΟΥ και στα Ελεγκτικά Κέντρα που είχαν ανασταλεί έως τις 30 Απριλίου 2021. Μάλιστα διπλασιάζεται και ο ρυθμός των δόσεων εξόφλησης των υποχρεώσεων αυτών. Οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις συγκεκριμένες οφειλές σε 24 άτοκες ή 48 δόσεις με επιτόκιο 2,5% και με την πρώτη δόση να καταβάλλεται ως την 31 Ιανουαρίου 2022.

Αναστέλλεται, επίσης, η είσπραξη της δόσης του μηνός Φεβρουαρίου ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, καθώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναλυτικότερα ο Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η κυβέρνηση, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, βρίσκεται στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μέτρα που περιορίζουν, όσο γίνεται περισσότερο, τον αντίκτυπο της πρωτοφανούς αυτής, παγκόσμιας, δοκιμασίας.

Μέτρα τα οποία επεκτείνονται και εμπλουτίζονται με όρους κοινωνικής ανταποδοτικότητας και οικονομικής αποτελεσματικότητας, με σύνεση και διορατικότητα, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στο υγειονομικό πεδίο, αλλά και με γνώμονα την επίτευξη της ταχύτερης και ισχυρότερης δυνατής ανάκαμψης. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι νέες παρεμβάσεις που ανακοινώνουμε σήμερα.

Παρεμβάσεις οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο του συνεκτικού και δυναμικού σχεδίου αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Παρεμβάσεις που ενισχύουν, έγκαιρα και αποφασιστικά, τη σημαντική “χείρα βοηθείας” που τείναμε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις πριν από τέσσερις μήνες, όταν διαμορφώσαμε ένα νέο πλαίσιο ρύθμισης φορολογικών οφειλών. Πλαίσιο που, πλέον, παρατείνεται και βελτιώνεται, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη “ανάσα” για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών.

Ειδικότερα:
  • Για οφειλές βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης και για τις οποίες έχουν χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής έως τις 30/4/2021, η περίοδος αναστολής είσπραξης παρατείνεται περαιτέρω μέχρι τις 31/12/2021.
  • Οι ανωτέρω οφειλές μετά τη λήξη της παράτασης (31/12/2021) θα μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής, το οποίο θα προβλέπει επιλογή μεταξύ 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο ύψους 2,5%. Η πρώτη δόση της ρύθμισης αυτής θα καταβληθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και οι υπόλοιπες την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.
  • Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, παρατείνεται η καταβολή και αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης του μηνός Φεβρουαρίου ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, καθώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή. Η πληρωμή της δόσης αυτής θα προστεθεί στο τέλος της αρχικής ρύθμισης. Η λίστα των άμεσα πληττόμενων ΚΑΔ είναι η ίδια που ίσχυσε για αναστολή ρυθμισμένων οφειλών κατά τον μήνα Ιανουάριο 2021.
  • Υπενθυμίζεται ότι για τις δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο 2020 και Νοέμβριο 2020 έως Ιανουάριο 2021, έχει προβλεφθεί, με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών, ότι θα καταβληθούν στο τέλος των τρεχουσών ρυθμίσεων.
    Με τις παραπάνω παρεμβάσεις, η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει, έμπρακτα, ότι αντιμετωπίζει υπεύθυνα και ολοκληρωμένα, με κοινωνική ευαισθησία, δικαιοσύνη και μέριμνα για τη διατήρηση της αναγκαίας κουλτούρας πληρωμών, το ζήτημα των οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση.

Βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, αφουγκράζεται τις ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων και λαμβάνει, στον κατάλληλο χρόνο, τις βέλτιστες δυνατές πρωτοβουλίες, ώστε να κρατήσουμε, στον μέγιστο εφικτό βαθμό, την κοινωνία όρθια και την οικονομία λειτουργική, και τις – προσωρινές – δυσκολίες να διαδεχθεί μια νέα εποχή ισχυρής, διατηρήσιμης, έξυπνης, χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αντιμέτωπη με τη λειψυδρία η Κρήτη –...

Η κλιματική κρίση έχει αρχίσει να δείχνει με έντονο...

13ος και 14ος μισθός: Η δημοτική αρχή...

Συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων...

Αντιμέτωπη με τη λειψυδρία η Κρήτη –...

Η κλιματική κρίση έχει αρχίσει να δείχνει με έντονο...

13ος και 14ος μισθός: Η δημοτική αρχή...

Συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 22.02.2025]

Τα Do's και τα Don'ts στα ζώδια σήμερα από...

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...

Τουρισμός: Τα απανωτά ρεκόρ και ο αστερίσκος της Σαντορίνης – Το στοίχημα της σεζόν

Αβεβαιότητα προκαλεί η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη - Τι...

Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα της κακοκαιρίας Coral – Η εξέλιξη του κύματος ψύχους

Τα θερμόμετρα το Σάββατο αναμένεται να δείξουν τις χαμηλότερες...