Δυο νέα « σωσίβια» για τους Δήμους

Ημερομηνία:

Δυο σημαντικές εξελίξεις , που δίνουν έστω και προσωρινά «ανάσα» στους Οργανισμούς Τοπικούς Αυτοδιοίκησης , στην έλλειψη προσωπικού αλλά και στα οικονομικά τους , ανακοινώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ ενημερώθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα βγει η πρόσκληση προς τους Δήμους για να δηλώσουν νέες ειδικότητες. Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Αυγούστου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης.

Ωστόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ , ΔημήτρηςΠαπαστεργίου , επεσήμανε ότι επειδή αυτό δε φαίνεται εφικτό, η ΚΕΔΕ προτείνει στο Υπουργείο να δώσει παράταση τουλάχιστον για δύο μήνες των συμβάσεων covid ώστε οι Δήμοι και κυρίως οι τουριστικοί και νησιωτικοί να μην μείνουν χωρίς προσωπικό στις υπηρεσίες τους.

Επίσης ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή για την σημαντική εξέλιξη σχετικά με τα οικονομικά των Δήμων.
Η ΚΕΔΕ αφού μετέφερε την πραγματική εικόνα της οριακής κατάστασης των οικονομικών των Δήμων συμφώνησε με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να δοθεί περίοδος χάριτος για την μη καταβολή των τοκοχρεολυσίων για τα δάνεια των Δήμων.
Ήδη , όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου , την 23/6, καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή τοκοχρεολυσίων, δεν καταβλήθηκαν τα σχετικά ποσά και τα χρήματα παρέμειναν στα ταμεία των Δήμων.

Αναμένεται μάλιστα να κατατεθεί και η σχετική τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι Δήμοι δεν θα καταβάλουν τοκοχρεολύσια προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων , Δημήτρη Σταμάτη του έθεσε και πάλι το αίτημα της ΚΕΔΕ και των Δήμων να μην ξεκινήσει η καταβολή των ποσών από τα ληξιπρόθεσμα χρέη άμεσα και μαζί με τα ποσά των τοκοχρεολυσίων να συγκεντρωθούν σε ένα νέο δάνειο ώστε να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια των Δήμων και με επιτόκιο χαμηλότερο του 6%.https://news-ta.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση...

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...

Συναυλία «Οι Μουσικές των Μονοπατιών της Κρήτης»...

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνουν,...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση...

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...

Συναυλία «Οι Μουσικές των Μονοπατιών της Κρήτης»...

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνουν,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εξιχνιάσθηκαν δυο περιπτώσεις κλοπών στο Ρέθυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπές και...

Μητσοτάκης: Tον Ιανουάριο είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 2 δισ. ενώ στόχος ήταν 1,4 δισ.

«Το αυξημένο πλεόνασμα οφείλεται στον καλύτερο έλεγχο των δαπανών,...

Δήμος Ηρακλείου:Η ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού

Καλημέρα! Εύχομαι να είστε καλά. Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις, έργα...