Δυναμική συγκέντρωση στην Κυψέλη κατά των “παρεμβάσεων” της Αστυνομίας

Ημερομηνία:

Πάνω από 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα (Σάββατο_09/05/2020)) στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, λίγες ώρες μετά την επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον των κατοίκων που βρίσκονταν εκεί, η οποία έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς την πλατεία της Κυψέλης. Κατά τη διάρκεια της πορείας προκλήθηκαν ζημιές σε βιτρίνα καταστήματος.

Πως ξεκίνησαν τα επεισόδια:

Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, είχε γίνει μια συγκέντρωση συλλογικοτήτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και του φεμινιστικού χώρου, η οποία είχε λήξει πολύ πριν από την επέμβαση της αστυνομίας, με τον περισσότερο κόσμο να έχει αναχωρήσει.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φαίνεται ότι μία διμοιρία των ΜΑΤ και τουλάχιστον 20 μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ προχώρησαν χθες τη νύχτα σε έφοδο, στην πλατεία, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 νεολαίοι της περιοχής.

Η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και 37 προσαγωγές από τις οποίες οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ενώ σήμερα ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα στους συλληφθέντες με τις κατηγορίες για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβρισης.

Παρόντες όμως και μάρτυρες από τα γύρω μπαλκόνια καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί τραμπούκισαν κατά των νέων και καταδίωξαν πολίτες στα γύρω στενά, αρκετοί εκ των οποίων υπέστησαν τραυματισμούς κατά την καταδίωξη. Κατάγγελλαν επίσης ότι η αστυνομία δεν έκανε καμία σύσταση για να φύγουν αλλά έπεσαν δακρυγόνα και κυνήγησαν αδιάκριτα όσους βρίσκονταν εκεί και στα γύρω στενά.

Τι απάντησε η Αστυνομία:

Από πηγές της Αστυνομίας έγινε γνωστό ότι περίπου στις 12:50 υπήρξε τηλεφώνημα στην άμεση δράση από έναν άνδρα, ο οποίος υποστήριξε ότι κάποιος τον μαχαίρωσε και τον λήστεψε.

Οι πηγές της αστυνομίας επίσης ανέφεραν ότι οι δυνάμεις της κάλεσαν ενισχύσεις αφού έφτασαν στην πλατεία και είδαν 250 άτομα, ορισμένα από τα οποία πέταξαν ύστερα μπουκάλια και πέτρες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση...

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...

Συναυλία «Οι Μουσικές των Μονοπατιών της Κρήτης»...

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνουν,...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση...

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...

Συναυλία «Οι Μουσικές των Μονοπατιών της Κρήτης»...

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνουν,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης

Ανάστατοι από την όλη κατάσταση κάτοικοι και περίοικοι Σοβαρό επεισόδιο...

Πώς η κρητική κουζίνα έγινε πρωταγωνίστρια στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας

Με την ανακήρυξή της σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης...

Εορτολόγιο 23 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...