Δροσερό σορμπέ καρπούζι με 3 υλικά και χωρίς παγωτομηχανή

Ημερομηνία:

Το καρπούζι είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Εκτός από το να το απολαύσετε ως μια κρύα φέτα, υπάρχουν πολλές συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν.

Τα σορμπέ είναι αγαπημένα όλων. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πανεύκολη και δεν χρειάζεται πολλά υλικά.

Με τρία μόνο υλικά έχουμε το πιο απολαυστικό και δροσιστικό αποτέλεσμα. Η συνταγή είναι πολύ απλή, απλά πρέπει να έχετε παγωμένο καρπούζι σε κύβους.

Υλικά

600 γρ καρπούζι καθαρισμένο

1 χυμό λεμονιού

50 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 με 4 ώρες γιατί πρέπει να είναι καλά παγωμένο.

Στη συνέχεια στύβουμε τον χυμό λεμονιού, το σουρώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Βγάζουμε το καρπούζι από την κατάψυξη και το βάζετε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα.

Το σορμπέ καρπούζι είναι έτοιμο για σερβίρισμα, αν το διατηρήσετε στην κατάψυξη, ανακατέψτε το ξανά πριν το σερβίρετε για να γίνει κρεμώδες.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε έξτρα παγάκια για ακόμα πιο κρύα γεύση.

Καλή σας απόλαυση!

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αδυνάτισμα: Ποια είναι η χειρότερη στιγμή για...

Είναι φυσικό να αποφεύγουμε να τρώμε αργά το βράδυ...

Ελληνική η καλύτερη πατάτα του κόσμου –...

Δύο ελληνικές πατάτες κατάφεραν να «σκαρφαλώσουν» στην κορυφή με...

Αδυνάτισμα: Ποια είναι η χειρότερη στιγμή για...

Είναι φυσικό να αποφεύγουμε να τρώμε αργά το βράδυ...

Ελληνική η καλύτερη πατάτα του κόσμου –...

Δύο ελληνικές πατάτες κατάφεραν να «σκαρφαλώσουν» στην κορυφή με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάσχα: Οι προορισμοί που κέρδισαν τους Έλληνες

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ferryscanne για τις εξορμήσεις...

Εορτολόγιο 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 26 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...

Πώς να μη σας ανεβαίνει το σάκχαρο μετά το φαγητό

Η κατανάλωση τροφών που αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου...