Δίπλα στους απεργούς η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ που μέχρι και σήμερα διανύουν την 17η μέρα.

Διαβάστε την ανακοίνωση τους :

“Η απεργία αυτή έρχεται ως συνέχεια κινητοποιήσεων για υπογραφή μιας ενιαίας σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ΟΤΕ ανεξαρτήτως σχέση εργασίας.

Καταδικάζουμε τις συλλήψεις απεργών συνδικαλιστών του ομίλου ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη, τις τρομοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές που επιστρατεύει η εργοδοσία για να κάμψει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή που ο όμιλος μόνο για το 2018 είχε 1,2 δις κέρδη και μοίρασε απλόχερα στους μετόχους του 340 εκ ευρώ, για τους εργαζόμενους επιφύλασσε απολύσεις, κατάργηση δικαιωμάτων εντατικοποίηση μηνύσεις τρομοκρατία και αυταρχισμό. Οι εξελίξεις στον Όμιλο ΟΤΕ επηρεάζουν όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο και συνολικότερα. Ο ΟΤΕ είναι ένας από τους μεγαλύτερους μονοπωλιακούς ομίλους στην Ελλάδα, με εκατομμύρια ευρώ κέρδη και σε περίοδο κρίσης και σε περίοδο ανάπτυξης. Η πολιτική του είναι πιλότος για τους υπόλοιπους ομίλους και επιχειρήσεις, καθώς στον μεταξύ τους ανταγωνισμό για το μοίρασμα της πίτας, έχουν κοινή – ενιαία στρατηγική απέναντι στα εργατικά δικαιώματα.

Η εργοδοσία πατάει πάνω στο νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να εξασφαλίσει διαλυμένες εργασιακές σχέσεις και χαμηλούς μισθούς, αλλά και στο «δόγμα νόμος και τάξη» που έχει κάνει σημαία η κυβέρνηση της ΝΔ για να μη σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι θα τους περάσει. Ο αγώνας των εργαζομένων του ΟΤΕ είναι κοινός με τους εργαζόμενους στις τηλεπικοινωνίες, με όλους τους εργαζόμενους. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΥΗ εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του και θα βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους στις απεργιακές φρουρές.

Η νίκη των απεργών του ΟΤΕ θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σημεία συνέντευξης Βουλευτή ΝΔ Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη...

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου η...

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 12:00 συνεδριάζει η Δημοτική...

Σημεία συνέντευξης Βουλευτή ΝΔ Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη...

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου η...

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 12:00 συνεδριάζει η Δημοτική...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σημεία συνέντευξης Βουλευτή ΝΔ Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη στο Ράδιο Κρήτη 101.5 και τον Μανώλη Αργυράκη

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ...

Σε εξέλιξη οι δοκιμές της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

Επιθεώρηση στον Σταθμό Μετατροπής στη Δαμάστα Ηρακλείου πραγματοποίησαν στελέχη...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 12:00 συνεδριάζει η Δημοτική...