Δήμος Ρεθύμνης : Πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση

Ημερομηνία:

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση που υλοποιεί η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης με στόχο την εξασφάλιση της ορατότητας για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και πεζών, την πρόληψη για εκδήλωση πυρκαγιάς, την καθαριότητα, αλλά και τον ευπρεπισμό της πόλης και των οικισμών.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθάρισμα παράπλευρα από το σώμα των οδών, τάφρων και πρανών των δημοτικών, κατά προτεραιότητα, οδών και αγροτικών δρόμων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας, κατά τον μήνα ΑΠΡΙΛΙΟ που διανύουμε, προβλέπονται παρεμβάσεις καθαρισμού στις περιοχές:

1 . ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ
2. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ – ΚΑΒΟΥΣΙ – ΧΑΡΚΙΑ

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και ενδέχεται να μεταβληθεί και να αναπροσαρμοστεί σε περίπτωση που ανακύψουν έκτακτες ή απρόβλεπτες ανάγκες.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στις συγκεκριμένες εργασίες καθαρισμού, δεν περιλαμβάνεται κόψιμο κλαδιών από ιδιωτικές περιουσίες δεδομένου ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα αγρονομική διάταξη (υπ.1 ΦΕΚ 933/Β/19-05-2009), η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί υποχρέωση των ίδιων των ιδιοκτητών.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες γης, οι οποίοι έχουν προβεί σε αυθαίρετη τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων και ελαστικών στους προαναφερόμενους κοινόχρηστους χώρους των περιοχών παρέμβασης, να τα απομακρύνουν άμεσα.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης, θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία καθαρισμού των δρόμων, χωρίς την υποχρέωση παροχής αποζημίωσης σε θιγόμενους από την απομάκρυνση υλικών που ενδεχομένως χρειαζόταν, εντούτοις δεν απέσυραν από τους κοινόχρηστους χώρους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Γνωρίζοντας την Πόλη μου»: Συνεργασία με την...

Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιούμε με τίτλο «Γνωρίζοντας...

Ζωνιανά Ρεθύμνου: Από το “Χριστός Ανέστη” στον...

– Σκηνές Βαγδάτης στην Κρήτη και φέτος το Πάσχα Σε...

«Γνωρίζοντας την Πόλη μου»: Συνεργασία με την...

Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιούμε με τίτλο «Γνωρίζοντας...

Ζωνιανά Ρεθύμνου: Από το “Χριστός Ανέστη” στον...

– Σκηνές Βαγδάτης στην Κρήτη και φέτος το Πάσχα Σε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Χανίων : Ξεκινά η μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης της Βίλας Πωλογιώργη

Υπέγραψε τη σύμβαση ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης Ξεκινά η...

H αγάπη του Βασίλη Δήμα για τη Θεσσαλονίκη έγινε τραγούδι!

Ο Βασίλης Δήμας έχει δημιουργήσει σχέση λατρείας με τη...