Δήμος Ρεθύμνης : «Αθλητισμός για όλους και Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες»

Ημερομηνία:

Με την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνης και ομιλία του Αντιδημάρχου αθλητικών θεμάτων κ. Νίκου Προβιά, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Αθλητισμός για όλους και Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες» την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου και η Αναπτυξιακή Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ την Τετάρτη 26/6/2024 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο της οδού Ανδρόγεω.

Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση των καλών πρακτικών που έχουν εφαρμοστεί στη συμπερίληψη και ενσωμάτωση των ευάλωτων ομάδων μέσω του αθλητισμού καθώς και του νέου Προγράμματος Αθλητισμός για Όλους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου, κ. Αλέξη Καλοκαιρινού, της εκπροσώπου του φορέα εποπτείας του προγράμματος FIT for ALL 2 από την Ευρωπαϊκή Ένωση κα Izabela Pelczynska, του προϊστάμενου της Διεύθυνσης άθλησης για Όλους της ΓΓΑ κ. Γιώργου Πίγκου αλλά και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Κρήτη, αναπτύχθηκαν τόσο το πρόγραμμα της πολιτείας για το πρόγραμμα «Αθλητισμός για όλους» όσο και η προσπάθεια ένταξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στις κοινωνικές δομές της πόλης μέσω του αθλητισμού.

Ο κ. Νίκος Προβιάς συνοδευόμενος από την αν. Διευθύντρια Πολιτισμού- Τουρισμού- Αθλητισμού- Μουσικής Παιδείας, κα Γιούλη Μπάκα και την υπεύθυνη καταγραφής ορεινών διαδρομών κα Ελένη Πολοπετράκη, συζήτησαν με την κα Izabela Pelczynska εκπρόσωπο του οργανισμού EΑCA που είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων στον αθλητισμό και συζήτησαν με ποιους τρόπους και διαδικασίες θα μπορούσε να ωφεληθεί και ο δήμος Ρεθύμνης μέσα από αυτά.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου συναντήθηκαν επίσης με τον Προϊστάμενο διεύθυνσης Άθλησης για όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού της Γ.Γ.Α., κ. Γιώργο Πίγκο ο οποίος αναφέρθηκε στο οργανωτικό πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητισμός για όλους» και ανέλυσε τις θέσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ενώ συμφωνήθηκε η επανέναρξη τέτοιων προγραμμάτων από τον ερχόμενο Οκτώβριο και στον Δήμο Ρεθύμνης. Ο Δήμος Ρεθύμνης απέκτησε πιστοποίηση εφαρμογής προγραμμάτων άθλησης για όλους και έτσι είναι οργανωτικά έτοιμος για την υλοποίηση τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Συγχαρητήρια στον Ερμή Ζωνιανών για την κατάκτηση...

Συγχαρητήρια ανακοίνωση προς Ερμή Ζωνιανών “Ο Αθλητικός Όμιλος Επισκοπής συγχαίρει...

Ρέθυμνο : Έρχεται το 8ο «Cretan Kings...

Το «Cretan Kings Assist Basketball» επιστρέφει για 8η χρονιά,...

Ρέθυμνο:Συγχαρητήρια στον Ερμή Ζωνιανών για την κατάκτηση...

Συγχαρητήρια ανακοίνωση προς Ερμή Ζωνιανών “Ο Αθλητικός Όμιλος Επισκοπής συγχαίρει...

Ρέθυμνο : Έρχεται το 8ο «Cretan Kings...

Το «Cretan Kings Assist Basketball» επιστρέφει για 8η χρονιά,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη

ΒΟΑΚ, αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», Θεατρικός Σταθμός, φράγμα Λαδούκου, εκτάσεις...

Εντυπωσίασε η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στη Βιέννη

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, σε...

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη για αύριο Τρίτη 1 Απριλίου 2025

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Συνάντηση για την Κλιματική αλλαγή στην Κρήτη

του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Αναστασάκη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος...