Δήμος Πλατανιά:Τροποποίηση του κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, για τους ελαιοπαραγωγούς, ζήτησε με έγγραφο του, ο Δήμαρχος Πλατανιά”

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Κος Ιωάννης Μαλανδράκης, με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κο Βορίδη, στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Κρήτης Κο Χνάρη και κοινοποίηση στους Βουλευτές Νομού , στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και στο ΣΕΔΗΚ, έθεσε για άλλη μια φορά το θέμα της Τροποποίησης του κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, για τους ελαιοπαραγωγούς

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ των άλλων, “… ότι όπως επανειλημμένα έχει λεχθεί, πρέπει να γίνει τροποποίηση του κανονισμού αποζημίωσης του ΕΛΓΑ, για τους παραγωγούς μας και ιδιαίτερα τους ελαιοπαραγωγούς.
Ο μέχρι σήμερα ισχύοντας κανονισμός δεν επιτρέπει την αποζημίωση, όταν υποστεί καταστροφή η ανθοφορία πριν την καρπόδεση στους ελαιώνες. Επίσης για τον προσδιορισμό του φαινομένου του καύσωνα, λαμβάνονται υπόψη οι θερμοκρασίες μόνο άνω των 40 βαθμών Κελσίου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ισχυροί νότιοι άνεμοι, οι οποίοι αποφέρουν τα ίδια ή και περισσότερα καταστροφικά αποτελέσματα, σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για την ανθοφορία, προβλέπεται αποζημίωση, όταν η καταστροφή του ανθού προκαλείται από τον παγετό!!
Επίσης πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές από καιρικά αίτια, οι οποίες δεν μπορούν να προβλεφθούν ή αποτραπούν από τους παραγωγούς…”
Τελειώνοντας ο Κος Μαλανδράκης ζητάει όπως άμεσα, επιληφθεί ο Υπουργός για την τροποποίηση του κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, “…ώστε να μην υφίσταται το αίσθημα της αδικίας που βιώνουν οι ελαιοπαραγωγοί μας, καθώς ενώ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΕΛΓΑ, δεν λαμβάνουν τις αντίστοιχες αποζημιώσεις…”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φαράγγι Σαμαριάς: Εντυπωσιακή αρχή με 1.251 επισκέπτες

Σήμερα, ξεκίνησε να λειτουργεί το Φαράγγι της Σαμαριάς για...

Χανιά : Τελετή επίσημης έναρξης του εκπαιδευτικού...

Επίσημη Έναρξη Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου με θέμα: “Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ...

Φαράγγι Σαμαριάς: Εντυπωσιακή αρχή με 1.251 επισκέπτες

Σήμερα, ξεκίνησε να λειτουργεί το Φαράγγι της Σαμαριάς για...

Χανιά : Τελετή επίσημης έναρξης του εκπαιδευτικού...

Επίσημη Έναρξη Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου με θέμα: “Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πυρετώδης προετοιμασίες για το πρόγραμμα «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026»

Στόχος η ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής. Δυναμική θα είναι η...

Φαράγγι Σαμαριάς: Εντυπωσιακή αρχή με 1.251 επισκέπτες

Σήμερα, ξεκίνησε να λειτουργεί το Φαράγγι της Σαμαριάς για...

Καρκίνος του δέρματος: Εκστρατεία ενημέρωσης από την ΕΔΑΕ με δωρεάν εξετάσεις

Αυξάνονται τα νέα περιστατικά καρκίνου του δέρματος και η...