Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Την παράταση της προθεσμίας επιστροφής των οικίσκων από κοινωνικά ευάλωτους ενοικιαστές ζητάει ο Δήμαρχος Βασίλης Κεγκέρογλου

Ημερομηνία:

Την παράταση της προθεσμίας επιστροφής των οικίσκων που είχαν παραχωρηθεί σε σεισμόπληκτους ενοικιαστές, μετά το σεισμό 27ης Σεπτεμβρίου 2021, ζητάει ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, με επιστολή που απέστειλε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.
Ο Δήμαρχος στην επιστολή του, αναφέρεται στο υπ΄ αρ. πρωτ. 20652/19- 10 -2023 έγγραφο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με το οποίο έντεκα οικογένειες που φιλοξενούνται στους οικίσκους προσωρινής διαβίωσης στο Αρκαλοχώρι και στη Βόννη, θα έπρεπε να έχουν παραδώσει τους οικίσκους που τους είχαν παραχωρηθεί από το Δήμο, έως τις 31/12/2023, εξέλιξη που εν τέλει δεν υλοποιήθηκε.
Ο κ. Κεγκέρογλου ζητάει να παραταθεί η καταληκτική προθεσμία επιστροφής των οικίσκων τουλάχιστον για έναν χρόνο ακόμα, δηλαδή μέχρι τις 31/12/2024, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά, η μετεγκατάσταση των οικογενειών αυτών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κοινωνική ευαλωτότητα τους.
Ειδικότερα ο Δήμαρχος υπογραμμίζει:
“Λόγω των ιδιαιτεροτήτων των οικογενειών αυτών (ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες με χρόνια προβλήματα υγείας ενώ ορισμένες από αυτές είναι πολύτεκνες), μία πιθανή “έξωση” τους από τους οικίσκους θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων αλλά και των παιδιών τους. Την ίδια ώρα λόγω της παντελούς έλλειψης άλλης στέγης προς ενοικίαση στον οικισμό του Αρκαλοχωρίου και της Βόννης και επειδή καθυστερεί πάρα πολύ η διαδικασία αδειοδότησης της επισκευής σπιτιών είτε προς ιδιόχρηση είτε προς ενοικίαση, κρίνεται απαραίτητο να παραταθεί η καταληκτική προθεσμία επιστροφής των οικίσκων της 31-12-2023 τουλάχιστον έως της 31/12/2024, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή μετεγκατάσταση των οικογενειών αυτών. Θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν από το αρμόδιο Υπουργείο και θα εξετάσει με την ανάλογη ευαισθησία το σοβαρό αυτό ζήτημα”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...