Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Ημερομηνία:

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια εορτάστηκε η Επέτειος της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, με τη συμμετοχή μαθητών, Συλλόγων και πλήθους πολιτών που τίμησαν τη διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Στις εκδηλώσεις μνήμης και φόρου τιμής στους Ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Καστελλίου, Αρκαλοχωρίου και Θραψανου, συμμετείχε πλήθος κόσμου που χειροκρότησε θερμά τη μαθητιώσα νεολαία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε Επίσημη Δοξολογία διαδοχικά, στον Ιερό Ναό Παναγίας της Μεσοχωρίτισσας στο Θραψανό (τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε, η εκπαιδευτικός του Νηπιαγωγείου Θραψανού, κα. Κυριακή Τσατσάκη), στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας (τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε, Εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Αρκαλοχωρίου, κα Τζανάκη Μαρία) και στον Ιερό Ναό Aγίου Γεωργίου στο Καστέλλι στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας (τον πανηγυρικό της ημέρα εκφώνησε, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου, κ. Καλογεράκης Γεώργιος, με θέμα: «Η Επανάσταση στην Κρήτη και ο Αντώνιος Τρυφίτσος»).

Ακολούθησαν τελετές στα Ηρώα των Πεσόντων σε Θραψανό, Αρκαλοχώρι και Καστέλλι με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους βουλευτές Χάρη Μαμουλάκη και Ελένη Βατσινά, εκπροσώπους κομμάτων, αιρετούς, εκπροσώπους της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και άλλους εκπροσώπους φορέων που απέτισαν φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Πατρίδας. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των σχολείων, με τους μαθητές να παρελαύνουν περήφανα, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των αγωνιστών του 1821.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, ανέφερε:

“Τιμούμε τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν με θάρρος και αυταπάρνηση για την Ελευθερία. Το παράδειγμά τους μάς εμπνέει να πορευόμαστε με ενότητα και αποφασιστικότητα για το μέλλον του τόπου μας. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις αξίες και τα ιδανικά που μας κληροδότησαν, χτίζοντας μια κοινωνία προόδου και αλληλεγγύης. Χρόνια πολλά σε όλους. Για μία ακόμη φορά οι μαθητές του Δήμου τίμησαν τους προγόνους μας και μας έκαναν να νιώσουμε συγκίνηση και περηφάνια!”

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Παρουσία Γιάννη Κεφαλογιάννη στον εορτασμό της Εθνικής...

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης,...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για τα...

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου με ανακοίνωση του, προειδοποιεί τους πολίτες...

Ρέθυμνο:Παρουσία Γιάννη Κεφαλογιάννη στον εορτασμό της Εθνικής...

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης,...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για τα...

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου με ανακοίνωση του, προειδοποιεί τους πολίτες...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αναζητούν αναχώματα στις διαρροές

Συναγερμός σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσκοπικό κύμα...

Καμπανάκι για τις εισαγωγές αιγυπτιακών πορτοκαλιών– Στάσιμη η εξαγωγή των ελληνικών

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ελέγχων στα πορτοκάλια από...

Ενυδάτωση: Ένας δεκάλογος για να την κάνουμε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας

Στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, συχνά ξεχνάμε να πίνουμε...

Λούκα Κατσέλη: «Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει στην πολιτική»

«Είμαι σίγουρη ότι στο διάβα της ζωής του θα...