Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Ενημερωτική εκδήλωση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα στο Αρκαλοχώρι

Ημερομηνία:

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Καταστήματος Αρκαλοχωρίου για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Κρήτης.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης ΑΕ στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων με στόχο τη στήριξη και ανάπτυξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κρήτης υπό το έργο με τίτλο: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ», Άξονας Προτεραιότητας 1.3 «Προώθηση αποτελεσμάτων έρευνας καινοτομίας και τεχνολογίας στις επιχειρήσεις», Πρόσκληση Π78-91 ΑΑ:6155, ΟΠΣ (ΜΙΣ) 5214799 της ΝΠ102 της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, η Διευθύντρια της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης Μαρία Πετραντωνάκη, ο Τεχνικός Σύμβουλος του έργου Νίκος Δρακωνάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Κρήτης Κώστας Παπαδάκης, ο Γ.Γ. του Δήμου Νίκος Μπελενιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Γρηγόρης Καλογερίδης και Οικονομικών Όλγα Δραμουντάνη, πολίτες αλλά και φορείς της περιοχής.

Η κα Πετραντωνάκη παρουσίασε το σχέδιο του Περιφερειακού Μηχανισμού και ενημέρωσε τους φορείς για την πορεία του έργου και επεσήμανε τα επόμενα στάδια που σύντομα θα ακολουθήσουν. Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου με τη σειρά του παρουσίασε ένα σύντομο ιστορικό της πορείας εξέλιξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα αρχής γενομένης από το 2011 όταν ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος 4019/11 για την κοινωνική οικονομία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις ΚΟΙΝΣΕΠ. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της κοινωνικής και οικονομικής ζωής που μπορεί να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα της ανεργίας, συμβάλλοντας στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, αυξάνοντας τις δυνατότητες απασχόλησης ιδιαίτερα για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν πολλά ερωτήματα αναφορικά με τον τρόπο σύναψης συμβάσεων κοινωνικής αναφοράς και δημοσίων συμβάσεων με κοινωνικές επιχειρήσεις των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, νομικά και λογιστικά θέματα ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν και το επόμενο διάστημα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...