Δήμος Μαλεβιζίου : ”Ναι” στην διεκδικηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων

Ημερομηνία:

«ΝΑΙ» ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Με ευρεία πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στη διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2023 ή 2025 όπως εισηγήθηκε ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας.

Η πρόταση του δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου προέκυψε έπειτα από επικοινωνία του κ. Μενέλαου Μποκέα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος και ζήτησε τη στήριξη του δήμου Μαλεβιζίου στην υποψηφιότητα της ΓΓΑ και του δήμου Ηρακλείου για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2023 ή του 2025. Η εισήγηση του υφυπουργού Αθλητισμού είναι στα όρια του δήμου να φιλοξενηθούν τα αθλήματα που διεξάγονται στην θάλασσα.

Βασικός στόχος των Αγώνων πέρα από την ανάδειξη των αξιών της φιλίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των μεσογειακών χωρών και το σεβασμό της αρχής της ισότητας, είναι η ανάδειξη και η αναβάθμιση του τόπου που τους φιλοξενεί καθώς και η διάδοση των σχετικά νέων αθλημάτων της άμμου και της θάλασσας.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια του Μαλεβιζίου και στη διεκδίκηση και διοργάνωση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Θεωρούμε πως οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες θα αποτελέσουν μία μοναδική ευκαιρία για την προβολή του Μαλεβιζίου, την ανάπτυξη του του αθλητικού τουρισμού και την στήριξη της τοπικής οικονομίας. Μέσα από τη σπουδαία αυτή διοργάνωση θα μπορέσουμε να προωθήσουμε όχι μόνο την τουριστική ζώνη του δήμου μας αλλά την ενδοχώρα δίνοντας στον επισκέπτη αλλά και τον θεατή των αγώνων να ανακαλύψει τις ομορφιές του τόπου μας.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για τη διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια με τη συμμετοχή αθλητών 26 χωρών μελών της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, που προέρχονται από 3 ηπείρους: Την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη.

Σε κάθε διοργάνωση διεξάγονται υποχρεωτικά τα εξής 7 αθλήματα: Beach Volleyball, Beach Soccer, Beach Handball, Rowing Beach Sprint, Open Water Swimming, Beach Wrestling, kai Fin Swimming, καθώς και δύο εκ των αθλημάτων: Aquathlon, Beach Tennis, Beach Badminton, Beach Golf, Beach Rugby, Beach Running, Karate Beach Kata, Kite Surfing, Lifesaving, Ocean Canoeing, Paddleboard, Sailing, Sea Water Polo, Sport Fishing, Surfing, Triathle, Water Ski, Aqua Walking. Είναι όλα παράκτια και διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα αθλήματα που διεξάγονται στην άμμο και τα αθλήματα που διεξάγονται στη θ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λέκκας από Βούτες: «Να αποτυπώσουμε ακριβώς το...

«Αύριο αρχίζουν οι έρευνες», τόνισε ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας,...

Ηράκλειο:Λευτέρης Αυγενάκης απο την 23η Ιππική Συνάντηση...

Σήμερα, Κυριακή 27 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η 23η Ιππική Συνάντηση...

Λέκκας από Βούτες: «Να αποτυπώσουμε ακριβώς το...

«Αύριο αρχίζουν οι έρευνες», τόνισε ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας,...

Ηράκλειο:Λευτέρης Αυγενάκης απο την 23η Ιππική Συνάντηση...

Σήμερα, Κυριακή 27 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η 23η Ιππική Συνάντηση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λέκκας από Βούτες: «Να αποτυπώσουμε ακριβώς το φαινόμενο και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα»

«Αύριο αρχίζουν οι έρευνες», τόνισε ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας,...

Ηράκλειο:Λευτέρης Αυγενάκης απο την 23η Ιππική Συνάντηση Μεσαράς – Ιπποδρόμιο Φανερωμένης

Σήμερα, Κυριακή 27 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η 23η Ιππική Συνάντηση...

Η Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 24 και...