Δήμος Ηρακλείου:Στην Λεωφόρο Ικάρου η διανομή καφέ οικιακών κάδων

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης που υλοποιεί για το καίριο αλλά και δύσκολο βήμα της συλλογής των υπολειμμάτων από τις κουζίνες σπιτιών και επιχειρήσεων, συνεχίζει την δωρεάν διανομή οικιακών καφέ κάδων 10ltlt σε δημότες.
Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου η διανομή θα γίνεται από ειδικό περίπτερο στην Λεωφόρο Ικάρου απέναντι από το Super Market Χαλκιαδάκη.
Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον οικιακό κάδο και ταυτόχρονα να ενημερώνονται για τον τρόπο χρήσης του.
Στόχος αυτής της κίνησης είναι η εξοικείωση των δημοτών με τους καφέ οικιακούς κάδους, ώστε όταν προχωρήσει η ανάπτυξη των εξωτερικών καφέ κάδων να είναι έτοιμοι να τους χρησιμοποιήσουν.
Ο Δήμος Ηρακλείου έχει θέσει υψηλούς στόχους για την κομποστοποίηση και τη σωστή διαχείριση των Βιοαποβλήτων, προκειμένου να επιτύχει μείωση κατά 40% των εκτρεπόμενων από την υγειονομική ταφή αποβλήτων. Ήδη από το 2017, έχει θέσει σε εφαρμογή δράσεις ευαισθητοποίησης μέσω προγραμμάτων Οικιακής Κομποστοποίησης αφενός με την διανομή δωρεάν οικιακών κομποστοποιητών και αφετέρου με την πιλοτική τοποθέτηση μηχανικών κομποστοποιητών σε επιλεγμένα σημεία έτσι ώστε οι δημότες να μπορούν να εναποθέτουν τα υπολείμματα φαγητών.
Η δυσκολία της δράσης έγκειται στο ότι είναι συγκεκριμένα τα υλικά που μπορούν τοποθετούνται στους καφέ κάδους και οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν σχετικά.
Συγκεκριμένα η διαλογή στην πηγή των υπολειμμάτων τροφών αφορά:
– Στραγγισμένα Υπολείμματα Μαγειρεμένων Τροφών (εκτός από μεγάλα κόκαλα)
– Γαλακτοκομικά, Φρούτα, Λαχανικά, Αυγά(και τα τσόφλια)
– Μικρές ποσότητες υπολειμμάτων κήπου (Γρασίδι, φύλλα, Άνθη)
– Υπολείμματα καφέ και τσαγιού, φίλτρα καφέ, φακελάκια τσαγιού(ΠΡΟΣΟΧΗ να μην
περιέχουν καθόλου πλαστικό)
– Χαρτοπετσέτες, χάρτινο περιτύλιγμα φαγητού(ΠΡΟΣΟΧΗ να μην περιέχουν καθόλου
πλαστικό και χρώμα)
– Στάχτη τζακιών (κρύα)
Η διανομή οικιακών καφέ κάδων θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στις γειτονιές του Ηρακλείου ενώ η απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού για την ανάπτυξη του ρεύματος καφέ κάδων, μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σκηνές τρόμου στο Ηράκλειο: Γυμνός άνδρας με...

Όταν τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι είχε αίματα...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...

Σκηνές τρόμου στο Ηράκλειο: Γυμνός άνδρας με...

Όταν τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι είχε αίματα...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα – Κατεβάζουν ρολά τα πάντα

Απεργία: Στις 28 Φεβρουαρίου ως φόρος τιμής στη μνήμη...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...