Δήμος Χανίων:Πάνω από τρεις τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού συγκέντρωσε ο Δήμος με το σύστημα ΄΄Πόρτα-Πόρτα΄΄

Ημερομηνία:

Πάνω από τρεις τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού συγκέντρωσαν Δήμος Χανίων και ΔΕΔΙΣΑ με το σύστημα «πόρτα-πόρτα»

Περισσότερους από τρεις (3) τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, συγκέντρωσαν τα συνεργεία του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ (ΟΤΑ), με το σύστημα «πόρτα-πόρτα», κατά τη διάρκεια της έκτακτης δράσης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021.

Η δράση που έχει πραγματοποιηθεί ήδη τρεις φορές μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, μετά από αυξημένη ζήτηση από τους πολίτες, είναι ολοήμερη -από τις πρώτες πρωινές ώρες, έως και αργά το μεσημέρι- και σε αυτή συμμετείχαν όσοι έχουν δηλώσει εκ των προτέρων συμμετοχή στο πρόγραμμα, από όλη τη γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Χανίων, ακόμα και την πιο ορεινή και απομακρυσμένη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην πρώτη αποκομιδή συγκεντρώθηκαν περίπου 1.500 κιλά ηλεκτρικά απόβλητα, τη δεύτερη φορά έφτασαν τους 3 τόνους, την τρίτη φορά τα απορρίμματα ξεπέρασαν τους τέσσερις τόνους και τέλος στην πιο πρόσφατη δράση συγκεντρώθηκαν ακόμα πάνω από 3 τόνοι, μετρώντας συνολικά 12 τόνους ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών αποβλήτων από όλες τις δράσεις μέσα στον χρόνο.

Με την ένθερμη ανταπόκριση εκατοντάδων πολιτών, η δράση αναμένεται να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, καθώς, απ’ ότι φαίνεται, οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι πολίτες πλέον ενδιαφέρονται ουσιαστικά να ανακυκλώσουν τις άχρηστες συσκευές τους και όχι απλά να τις πετάξουν στα σκουπίδια.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διασώθηκαν 34 μετανάστες νότια της Γαύδου

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από drone της Frontex. Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν...

Πήγε για ψαρουντούφεκο και βρέθηκε τραυματισμένος στο...

Περιπέτεια για 54χρονο στα Χανιά. Στο Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε και...

Διασώθηκαν 34 μετανάστες νότια της Γαύδου

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από drone της Frontex. Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν...

Πήγε για ψαρουντούφεκο και βρέθηκε τραυματισμένος στο...

Περιπέτεια για 54χρονο στα Χανιά. Στο Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η μία και μοναδική λέξη στον τάφο του Φραγκίσκου – Ο «πάπας των φτωχών» πέρασε στην αιωνιότητα

Άρχισε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του ποντίφικα. Ο πάπας...

Κατά τόπους βροχές στην Κρήτη την Δευτέρα (28/4)

Αναλυτική πρόγνωση. Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και...

Βούτες: Αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των ρηγματώσεων – Με ειδικά μηχανήματα και drone θα συνεχιστούν οι έλεγχοι

"Συμπεράσματα αναμένονται μετά από ενδελεχή παρατήρηση" είπε ο πρόεδρος...

Γεύσεις και αρώματα πορτοκαλιού σήμερα στο Φόδελε

Οι πρώτες εικόνες της επιτυχημένης γιορτής. Πλήθος κόσμου συρρέει από...