Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη για τις 3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ.

Ημερομηνία:

Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και Περιφερειακού Συμβούλου Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, για τις 3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ.

«Τα δικαιώματα των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, η συμμετοχή τους σε κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες έρχονται αντιμέτωπα με τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα αντιαναπηρικά μέτρα όλων των κυβερνήσεων στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας, Πρόνοιας.

Η κατάσταση αυτή εντάθηκε, με ευθύνη της κυβέρνησης, μέσα στην πανδημία. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προχωρά σε γενικευμένες περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία- Πρόνοια, όπως και το Εθνικό σχέδιο για την αναπηρία, σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ για τα ΑΜΕΑ για τη δεκαετία 2021-2030. Το συγκεκριμένο προβλέπει κλείσιμο δομών Πρόνοιας, Ειδικών Σχολείων, παραπέρα περικοπή σε θεραπείες, επιδόματα, και συντάξεις αναπηρίας, Στόχος είναι να μετακυλύει το κράτος την ευθύνη για τη στήριξη και την προστασία της υγείας των ΑΜΕΑ, στα ίδια τα ΑμεΑ, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες και τα κέρδη των επιχειρήσεων της Υγείας- Πρόνοιας.

Το ΚΚΕ στηρίζει μέσα κι έξω από τη βουλή τις διεκδικήσεις του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στα Ιδρύματα Πρόνοιας, στην Ειδική Αγωγή και παλεύει για την ανάγκη συστήματος Υγείας – Πρόνοιας αντίστοιχου των δυνατοτήτων της εποχής μας και των αναγκών του λαού μας.

Ειδικά για την Κρήτη με παρεμβάσεις, περιοδείες και κοινοβουλευτικές ερωτήσεις έχει αναδείξει την υποστελέχωση των δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης, στάθηκε απέναντι στις απολύσεις των επικουρικών, διεκδίκησε την καταβολή των δεδουλευμένων τους, διεκδίκησε σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη για τα ειδικά σχολεία σε όλους τους Νομούς της Κρήτης, την κάλυψη των κενών στην ειδική αγωγή, σε παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης, τη στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ κ.α.
Για όλα αυτά, για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, σήμερα πρέπει να δυναμώσουν οι αγώνες και ακόμη περισσότεροι να μπουν στον μεγάλο αγώνα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που θεωρεί τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία «κόστος».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σκηνές τρόμου στο Ηράκλειο: Γυμνός άνδρας με...

Όταν τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι είχε αίματα...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...

Σκηνές τρόμου στο Ηράκλειο: Γυμνός άνδρας με...

Όταν τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι είχε αίματα...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related