Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα Για την 3η Δεκέμβρη – Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ

Ημερομηνία:

Η 3η του Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, πρέπει να είναι μέρα πάλης και αγώνα κι όχι μια ακόμη αφορμή για μεγάλα λόγια με δήθεν “ευαισθησία” κι “ενδιαφέρον” για τους Ανθρώπους με Αναπηρίες.
Είμαστε στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, που παλεύουν και διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια, ζωή με δικαιώματα, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, που η εγκληματική πολιτική της ΝΔ, έχει μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε “αποκλειστικά κορονοϊού” και εξοβελίζει κυριολεκτικά τους χρόνια πάσχοντες από το δημόσιο σύστημα υγείας, με τεράστιους κινδύνους για την ίδια τους τη ζωή.

Η αποθέωση της ατομικής ευθύνης και της κρατικής αναισθησίας, στην περίοδο της πανδημίας, εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στα άτομα με αναπηρία, όπου η στήριξή τους σε υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, παιδείας, πρώιμης διάγνωσης και αποκατάστασης, φροντίδας για τα απαραίτητα τεχνικά και τεχνολογικά βοηθήματα, για μετακίνηση, για απρόσκοπτη κοινωνική ζωή, όλο και περισσότερο εξαρτάται από τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αυτές οι κρίσιμες για τη ζωή τους γενικές και πρόσθετες ανάγκες μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης και πεδίο ανέξοδης και υποκριτικής “φιλανθρωπίας”.

Γι’ αυτό και η σημερινή ημέρα πρέπει να σημάνει αφετηρία ουσιαστικής ανόδου της οργάνωσης και έντασης της πάλης, για να αποσπαστούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα των ΑμεΑ, στην πρόληψη, στη θεραπεία, στην εκπαίδευση, στην αποκατάσταση, στο δικαίωμα στη δουλειά. Σε αυτή την υπόθεση το ΚΚΕ πρωτοστατεί και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός...

Ο Χρήστος Ροκόφυλλος πέθανε σήμερα Σάββατο 24 Μαΐου. Ήταν...

O τελικός του Europa League με τις...

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αμέτρητες αγορές από το Πάμε...

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός...

Ο Χρήστος Ροκόφυλλος πέθανε σήμερα Σάββατο 24 Μαΐου. Ήταν...

O τελικός του Europa League με τις...

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αμέτρητες αγορές από το Πάμε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επιστήμονες από την Αυστραλία στην Κρήτη για τα αποτυπώματα των 6 εκατ. ετών

Ερευνα για να αναγνωριστεί η αξία τους παγκοσμίως. Ομάδα επιστημόνων...

Δυο νέες καραβιες μεταναστών Νότια της Κρήτης

Νέες αφίξεις μεταναστών έγιναν νωρίς το πρωί του Σαββάτου...

«Άγγιξε» τους 40 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία στην Κρήτη

Άγγιξε τους 40 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια...