Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για την τροπολογία του Υπ. Υγείας

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τις ανάγκες του λαού μας και τις διεκδικήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και υγειονομικών. Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται δραματικά. Η κυβέρνηση αντί να επιτάξει πραγματικά, χωρίς αποζημίωση, τον ιδιωτικό τομέα υγείας, εντάσσοντας όλες τις υποδομές και το προσωπικό σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, χτες, με τροπολογία της αποφάσισε το δημόσιο να αγοράζει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα! Αυτήν την επιδότηση του παρασιτικού ιδιωτικού τομέα υγείας η κυβέρνηση την ονομάζει επίταξη. Άλλοθι σε αυτό έδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που ψήφισαν την τροπολογία της κυβέρνησης.

Τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος συνεχίζει να θησαυρίζει με τα τεστ και τις νοσηλείες, θα μπορούσαν να δοθούν για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας σε μέσα και υποδομές, για να προσληφθούν γιατροί στις ΜΕΘ, περισσότεροι από αυτούς που ανακοινώθηκαν, που όχι μόνο έρχονται καθυστερημένα, αλλά αποτελούν και σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων. Μάλιστα η κυβέρνηση ανακοινώνει τις 300 προσλήψεις γιατρών με την μορφή του κατ’ επείγοντος, την στιγμή που από τον Μάρτη, όταν το απαιτούσαν οι υγειονομικοί, έλεγε πως δεν γίνεται. Τελικά γίνεται και αποδεικνύεται πως ήταν κυβερνητική επιλογή η μη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας!
Το ΚΚΕ απαιτεί μαζικές προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας εδώ και τώρα. Και όταν λέμε επίταξη εννοούμε επίταξη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εβδομάδα πολιτικών εξελίξεων: Ορκωμοσία ΠτΔ, Προανακριτική και...

Ξεκίνησε εβδομάδα πλούσιων πολιτικών εξελίξεων, καθώς σήμερα βρίσκεται σε...

Νίκη: Προσήχθη βουλευτής του κόμματος – Τα...

Βουλευτής της «Νίκης» εισέβαλε σε κατάσταση αμόκ στην Εθνική...

Εβδομάδα πολιτικών εξελίξεων: Ορκωμοσία ΠτΔ, Προανακριτική και...

Ξεκίνησε εβδομάδα πλούσιων πολιτικών εξελίξεων, καθώς σήμερα βρίσκεται σε...

Νίκη: Προσήχθη βουλευτής του κόμματος – Τα...

Βουλευτής της «Νίκης» εισέβαλε σε κατάσταση αμόκ στην Εθνική...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τη γυναίκα του και πήδηξε από το μπαλκόνι

Μια νέα αποτρόπαια δολοφονία συγκλονίζει τη χώρα και συγκεκριμένα...

Λασίθι:Συνάντηση Δημάρχου Αγίου Νικολάου με τον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής

Μανώλης Μενεγάκης : «Στηρίζουμε την Δημοτική Φιλαρμονική που προάγει...