Διεθνές Εργαστήρι: “Η Κρητική Διατροφή ως Τρόπος Ζωής – Ελαιόλαδο” στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στη Σητεία
Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, διοργάνωσε από κοινού με το Πανεπιστήμιο του Coventry/ Faculty of Health and Life Sciences, από 25 έως 28 Απριλίου 2023, στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας, στη Σητεία Λασιθίου, το International workshop: “The Cretan Diet as a way of life – Olive Oil”, που αφορά ένα από τα πιο εμβληματικά θέματα Ελληνικής ταυτότητας.
Η Κρητική Διατροφή (ΚΔ) ή Κρητική-Μεσογειακή Διατροφή (ΚΜΔ), είναι ένας συνδυασμός τρόπου ζωής και διατροφής που παραδοσιακά συνδέεται με τη μακροζωία και την καλή υγεία. Όσον αφορά τη διατροφή, η ΚΔ και η ΚΜΔ περιλαμβάνει την κατανάλωση ελαιόλαδου ως πρωτογενούς λίπους.
Στις εργασίες του διεθνούς σεμιναρίου συμμετείχαν 19 Βρετανοί και 11 Έλληνες φοιτητές. Τα θέματα που συζητήθηκαν περιλάμβαναν τον άξονα, “Κρητική Διατροφή: ένα ταξίδι από τη Μινωική εποχή στη τεκμηριωμένη θεραπευτική διατροφή, κρητικό διατροφικό πρότυπο, τα οφέλη του ελαιόλαδου για την υγεία – αποδεκτοί ισχυρισμοί υγείας, η ποιότητα του ελαιόλαδου, η στάση των ευρωπαίων καταναλωτών ελαιόλαδου, ευρωπαϊκές διατροφικές συνήθειες κ.α.”.
Περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Εργαστήρι μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:
https://drive.google.com/file/d/1HMunpWfp4Vz89Jh50YAp3PqnMt82sUpo/view?usp=share_link
Τα σχόλια είναι κλειστά.