Η ζωή έχει πολλά στάδια, η καθημερινότητα ταχύτατους ρυθμούς και μπορεί χωρίς να καταλάβατε πώς να καταλήξατε σε διαφορετικές φάσεις ζωής με άτομα που νιώθετε ότι πάντα συμβαδίζετε.
Τα καλά νέα είναι ότι οι φιλίες δεν χάνονται απλώς και μόνο επειδή οικειοποιούμαστε νέους ρόλους και αλλάζουμε μονοπάτια.
Γιατί νιώθουμε ότι «χάνουμε» τις φιλίες μας
Η αλλαγή στην ζωή είναι αναπόφευκτη, οπότε οι ειδικοί μας προτείνουν να την αγκαλιάσουμε με αγάπη. Όσο πιο πολύ αποδέχεστε αυτές τις αλλαγές τόσο πιο εύκολα θα συνειδητοποιήσετε ότι καθώς οι φίλοι σας και εσείς ακολουθείτε… φαινομενικά διαφορετικά μονοπάτια, οι στόχοι σας γίνονται ολοένα πιο κοινοί και έντονοι.
«Περίπου στα μέση της δεύτερής σας δεκαετίας, όταν όλοι αρχίζουν να ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους, όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και σε επίπεδο ζωής, τότε μπορεί πραγματικά να αισθανθεί ότι το θεμέλιο της φιλίας δεν υπάρχει πια γιατί οι φιλίες σας δεν σχετίζονται με την καθημερινή σας ζωή» αναφέρει η Amber Trueblood, οικογενειακή θεραπεύτρια.
Ως αποτέλεσμα νέων προσθηκών στην αντίστοιχη ζωή του κάθε ατόμου, είτε πρόκειται για νέα δουλειά, ένα μωρό, είτε απλά για έλλειψη διαθεσιμότητας, η φιλία μπορεί να φαίνεται διαφορετική, αλλά ο πυρήνας της δεν μεταβάλλεται.
Αυτό σημαίνει ότι η ζωή του φίλου σας που έχει νέα στοιχεία δεν κάνει τον φίλο σας απόμακρο ή ένα άλλο άτομο.
Οι αρχές της σκόπιμης σύνδεσης
Εάν δεν αναζητάτε μια σκόπιμη σύνδεση, τότε η σχέση σας μπορεί να χάσει την οικειότητά σας. Για να κάνετε σκόπιμη την σύνδεσή σας, δοκιμάστε να προγραμματίσετε συγκεκριμένες ώρες για να επικοινωνήσετε μεταξύ σας, είτε μέσω μηνυμάτων είτε μέσω κλήσεων, ό,τι λειτουργεί για εσάς.
Το να βασιστείτε στην αυθόρμητη επικοινωνία μόνο, ειδικά μεταξύ φίλων σε διαφορετικά στάδια της ζωής που είναι πολύ απασχολημένοι, είναι ένας εύκολος δρόμος για την εξάντληση της φιλίας, καθώς πιθανότατα θα συνεχίσετε να χάνετε την κατάλληλη στιγμή για συνομιλία.
Ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ζωντανή την σύνδεση με τους φίλους σας είναι η δημιουργία νέων αναμνήσεων.