ς Διοίκησης, να προχωρήσει στην υλοποίηση των προγραμματισμένων για σήμερα κατεδαφίσεων των εγκαταστάσεων στο παραλιακό μέτωπο, για τις οποίες έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης.
Παρά την μεγάλη κινητοποίηση και την παρουσία δυο διμοιριών ΜΑΤ δεν υπήρξαν εντάσεις, ενώ μέχρι και το μεσημέρι ο κόσμος παρέμεινε στον χώρο, δίπλα από το φρούριο Καλέ, προκειμένου να αποτρέψει τυχών αιφνιδιαστική κίνηση από τον εργολάβο.
Από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας έγινε προσπάθεια αναστολής των κατεδαφίσεων, μέσω διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε εντός του κτηρίου του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας, παρουσία του Δημάρχου Μανώλη Φραγκούλη, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Γιάννη Γουλιδάκη και Θεοδόση Καλαντζάκη, και τον πρόεδρο του Συλλόγου Καφέ-Εστίασης Ιεράπετρας, Μανώλη Μιχελαράκη, τους εκπροσώπους της Αποκεντρωμένης διοίκησης, αλλά και της Γραμματέως Μαρίας Κοζυράκη (τηλεφωνικά) χωρίς ωστόσο να γίνει δεκτό το αίτημα του δήμου για αναστολή των κατεδαφίσεων.
Η Αποκεντρωμένη, μετά το αδιέξοδο που υπήρξε, με τις δυο πλευρές να εμμένουν στις θέσεις τους, ζήτησε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων για να προχωρήσει στην υλοποίηση των πρωτόκολλων κατεδάφισης.
Οι επιχειρηματίες ζητούν να δουλέψουν μέχρι τον Οκτώβρη και συντονισμένα, με τη συνεργασία του Δήμου να προχωρήσουν στην διευθέτηση του χώρου.
Από την πλευρά του ο Δήμος έχει εκπονήσει μελέτη διαμόρφωσης του Παραλιακού μετώπου ύψους 4 εκατ. ευρώ, ωστόσο η χρηματοδότηση του έργου από το ταμείο Ανάκαμψης και το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα να φτάσει η κατάσταση σε αδιέξοδο.
Οι αποφάσεις κατεδαφίσεων των εγκαταστάσεων στην παραλιακή ζώνη της Ιεράπετρας έχουν τελεσιδικήσει από το 2015, ωστόσο υπήρξε η πεποίθηση, αλλά και οι «υποσχέσεις» όλο αυτό το διάστημα, ότι θα βρεθεί λύση, μέσα από την υλοποίηση της διαμόρφωσης της παραλιακής ζώνης. Κάτι που όπως φάνηκε δεν κατέστη δυνατό, λόγω των καθυστερήσεων χρηματοδότησης του έργου.