Διαδικτυακός «καβγάς» επιστημόνων για τη διαχείριση της πανδημίας
Διαδικτυακός «καβγάς» επιστημόνων για τη διαχείριση της πανδημίας
Η κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η χώρα, είναι ξεκάθαρο ότι διχάζει και τους επιστήμονες. Δυο διακεκριμένοι Έλληνες καθηγητές που ζουν στο εξωτερικό ο καθηγητής Παυλάκης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο καθηγητής Δερμιτζάκης από την Γενευη αντάλλαξαν σκληρούς χαρακτηρισμούς φτάνοντας στο σημείο να λέει ο ένας στον αλλον ” το έχεις κάψει”!
Η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, η αυξημένη πίεση στο σύστημα υγείας και η κόπωση του κόσμου από την συνεχή καραντίνα προβληματίζουν τους ειδικούς. Συχνά οι γνώμες για το πώς θα βγούμε γρηγορότερα αλλά και αποτελεσματικότερα από την κρίση διίστανται. Η διάσταση απόψεων καταγράφηκε σήμερα στο fb με έναν έντονο, διαφορετικό διάλογο με δόσεις ειρωνείας! Πρωταγωνιστές ο ερευνητής και καθηγητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης και ο καθηγητής στην Γενεύη Μανώλης Δερμιτζάκης.
«Θα τα ξαναπώ έξω από τα δόντια και ας προσβληθούν μερικοί, ακόμα και “ειδικοί” που έχουν πάρει σβάρνα και προτείνουν την θεραπεία:
Αφού οι περισσότερες μολύνσεις γίνονται στα σπίτια, να βγούμε από τα σπίτια στις πλατείες, δεν χρειαζόμαστε μετρά, αρά λύσαμε το πρόβλημα. Με όλο το σεβασμό που μπορώ να μαζέψω για διαφορετικές απόψεις, αυτό δεν είναι σοβαρή άποψη.»
«Το ποστ είναι τουλάχιστον αφελές και εσύ Γιώργο έπρεπε πρώτος να το αντιληφθείς. Δεν μπορεί να λέμε τέτοιες απλοϊκότητες και να μην καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Το βασικότερο πρόβλημα που πάμε να λύσουμε με το μερικό και προσεκτικό άνοιγμα δεν είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση από μετάδοση που έρχεται από έξω αλλά η μετάδοση από άτομο μιας οικογένειας σε άτομο άλλης οικογένειας που συναντιούνται σε κλειστούς χώρους. Εάν αυτές οι συναντήσεις αντί να γίνουν μέσα σε κλειστό χώρο γίνονται σε ανοιχτό χώρο τότε η μετάδοση πέφτει κατακόρυφα.»
Μεσολαβούν σχόλια άλλων χρηστών για να ακολουθήσει διάλογος- φωτιά!:
Παυλάκης: Το καψες!
Δερμιτζάκης : Δε νομιζω. Εσεις το καίτε με τη συνεχή επιμονή σε κάτι που είναι μη ρεαλιστικό και συνδυάζετε με ευχολόγια.
Ο…διαφορετικός αυτός διαδικτυακός διάλογος των δύο επιστημόνων συγκέντρωσε μέσα σε λίγη ώρα 510 αντιδράσεις.
Τα σχόλια είναι κλειστά.