Δερμιτζάκης για συνωστισμό στα μαγαζιά: Κάποιοι σβήνουν SMS και στέλνουν νέο

Ημερομηνία:

Προβληματισμός στην επιτροπή των ειδικών για τις εικόνες στα καταστήματα.
Για ενδεχόμενο να μπει κόφτης στο SMS με τον αριθμό 2 (που στέλνουμε για τα καταστήματα) έκανε λόγο ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στις εικόνες που είδαμε στα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με πολύ κόσμο να κάνει τα ψώνια του και αναγκαστικά σε αρκετές περιπτώσεις να συνωστίζεται, αφού και μεγάλες ουρές δημιουργούνται και δρόμοι και πεζοδρόμια «καταλαμβάνονται».

Ο κ. Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κάποιοι σβήνουν το SMS και στέλνουν νέο, ενώ είναι έξω, «ανανεώνοντας» το δίωρο που τους επιτρέπεται, είτε γιατί δεν έχουν προλάβει να ψωνίσουν, είτε για άλλο λόγο.

«Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής. Όταν αντί για 2 ώρες κάποιος είναι έξω 6 ώρες, αλλάζει τα όσα είχαμε σχεδιάσει, και αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης» διευκρίνισε.

Ωστόσο ο κ. Δερμιτζάκης είπε και πως «αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν κάλο ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό. Όμως δεν ανησυχεί τόσο πολύ γιατί ήταν έξω και φορούσαν μάσκα.

«Τα παιδιά έχουν και τώρα συμμετοχή στις μεταδόσεις»
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής δε φάνηκε ανήσυχος, καθώς όπως είπε δεν αναμένεται αυτό να παίξει ρόλο στη μετάδοση του ιού.

«Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία. Και τώρα που δεν πάνε τα παιδιά μη νομίζουμε ότι δεν έχουν συμμετοχή σε μεταδόσεις. Προτιμώ να συναντιούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με μάσκες και μέτρα» ανέφερε.

Σχετικά με τα εμβόλια ανέφερε πως στόχος της επιτροπής είναι να εμβολιαστεί οσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος σε όσο γίνεται λιγότερο διάστημα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος μετά το...

Η σύσκεψη ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλακ...

Σαντορίνη: Βαθύ το ρήγμα στον τουρισμό –...

Οι αεροπορικές αφίξεις κινούνται ακόμη με έντονους πτωτικούς ρυθμούς...

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος μετά το...

Η σύσκεψη ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλακ...

Σαντορίνη: Βαθύ το ρήγμα στον τουρισμό –...

Οι αεροπορικές αφίξεις κινούνται ακόμη με έντονους πτωτικούς ρυθμούς...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος μετά το μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία

Η σύσκεψη ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλακ...

Ξυπνάτε κουρασμένοι; Κάντε αυτό και ξεκινήστε τη μέρα γεμάτοι ενέργεια

Νέα μελέτη αποκαλύπτει το «κλειδί» για να ξεκινάμε την...

Βούτες: Οι άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου

Τα αποτελέσματα της δεύτερης σύσκεψης της Ομάδας Εργασίας και...

Σαντορίνη: Βαθύ το ρήγμα στον τουρισμό – Το διπλό «χτύπημα»

Οι αεροπορικές αφίξεις κινούνται ακόμη με έντονους πτωτικούς ρυθμούς...