Μπορεί οι νόμοι να είναι απαραίτητη σε μια κοινωνία γιατί πολύ απλά χρειάζεται κανόνες, αλλά υπάρχουν νόμοι, που πραγματικά είναι στα όρια της τρέλας και δεν χρειάζονται καθόλου ή πρέπει να αλλάξουν. Γιατί δεν μπορεί το 2020, να γίνονται τέτοια πράγματα.
Βρετανία – Δεν μπορείς να μεθύσεις μέσα σε παμπ
Ο νόμος δεν είναι τόσο τρελός στην διατύπωσή του αλλά στην εφαρμογή του. Κι όμως, όσο κι αν δεν το πιστεύετε, στη Βρετανία είναι παράνομο να μεθύσεις μέσα σε παμπ. Δηλαδή απαγορεύεται να μεθύσεις σε ένα μέρος που σερβίρει αλκοόλ. Πάντως οι Άγγλοι δεν φαίνεται να τον παίρνουν πολύ στα σοβαρά.
Λος Άντζελες – Μην πετάς το φρίσμπι
Αν θέλεις να παίξεις φρίσμπι στο Λος Άντζελες με έναν φίλο ή το σκύλο σου, πρέπει πρώτα να πάρεις άδεια από έναν ναυαγοσώστη. Δεν ξέρουμε αν εννοεί και τα πάρκα αλλά στην παραλία σίγουρα πρέπει να πάρεις άδεια, γιατί μπορεί οι λουόμενοι να ενοχληθούν. Αν πάντως αρχίζεις και παίζεις, ο ναυαγοσώστης έχει δικαίωμα να σου ζητήσει να σταματήσεις και αν κάνεις καμιά φασαρία, η αστυνομία θα σε οδηγήσει στο δικαστήριο, όπου θα πληρώσεις πρόστιμο 1.000 δολάρια. Αν δεν το πληρώσεις, θα σε συλλάβουν για έγκλημα.
Πολωνία – Απαγορεύεται ο Winnie the Pooh
Το συμπαθέστατο αρκουδάκι με την εκνευριστικά αργή ομιλία, μπορεί να μην το λατρεύαμε, αλλά δεν θα πιστεύαμε ποτέ ότι κάποιος το απαγόρευσε. Κι όμως οι Πολωνοί αποφάσισαν να το κάνουν. Τα μπλουζάκια και λοιπά προϊόντα με τον Winnie the pooh, απαγορεύεται να τα φορούν παιδιά ή μεγάλοι σε παιδικές χαρές, γιατί ο Winnie έχει «αμφίβολη σeξουαλικότητα, με τους συντηρητικούς της χώρας να αναφέρονται σε αυτόν ως «Ερμαφρόδιτο». Ότι καταλάβατε, καταλάβαμε…
Ταϊλάνδη – Βγες με εσώρουχα
Στην Ταϊλάνδη είναι παράνομο να κυκλοφορείς στον δρόμο, δηλαδή δημόσια, αν δεν φοράς εσώρουχα. Θα μας πείτε που θα το καταλάβουν. Ίσως σε σταματούν στο δρόμο και κάνουν έρευνα αν φοράς εσώρουχα και αν δεν φοράς σε πάνε μέσα. Δεν ξέρουμε ποια είναι η ποινή ακριβώς, αλλά αν βρεθείτε ποτέ στην Ταϊλάνδη, φορέστε τα για να μην έχετε τίποτα εκπλήξεις…
Αυστραλία – Πρόσεξε αν βρεθείς σε γάμο
Στην νότια Αυστραλία υπάρχει ένας νόμος από το 1953, που ανανεώθηκε το 1992. Είναι παράνομο να διακόψεις έναν γάμο ή οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική τελετή, όπως κηδεία κλπ. Ο νόμος δεν ξεκαθαρίζει ακριβώς τι εννοεί με την διακοπή, οπότε ακόμα και να χτυπήσεις και να φωνάξεις ίσως θεωρηθεί μια τέτοια. Βέβαια αναφέρει πως πρέπει να είναι προσβλητικό, αλλά αν θεωρεί την διακοπή από μόνη της προσβλητική; Τέλος πάντων, η ποινή είναι είτε 10.000 δολάρια είτε 2 χρόνια φυλάκιση.
Σαουδική Αραβία – Γάμος ανεξαρτήτου ηλικία
Αυτός ο νόμος δεν ισχύει πια, αλλά τον συμπεριλαμβάνουμε γιατί ίσχυε μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων του 2019! Οπότε ίσως μέσα σε δυο μήνες, ίσως να μην έχει προλάβει ακόμα να εφαρμοστεί. Μέχρι τότε λοιπόν, στην Σαουδική Αραβία δεν υπήρχε όριο ηλικίας στον γάμο. Π.χ. το 2008, ένα δικαστήριο είχε αρνηθεί σε 8χρονη να της παραχωρήσει διαζύγιο από τον σύζυγο, ο οποίος ήταν 58 ετών! Ελπίζουμε πραγματικά ο νόμος να εφαρμοστεί…
Φιλιππίνες – Διαζύγιο; Nope…
Οι Φιλιππίνες είναι το μοναδικό μέλος του ΟΗΕ, που ο νόμος του απαγορεύει την χορήγηση διαζυγίου μέσα στα όρια του κράτους. Μπορείς να ακυρώσεις τον γάμο σύντομα μετά την τέλεση του, ενώ οι μουσουλμάνοι μπορούν να πάρουν διαζύγιο για μερικούς λόγους που σχετίζονται αποκλειστικά με τη θρησκεία τους. Κατά τα άλλα αν δεν διαζύγιο, δεν έχει. Υπάρχει μόνο άλλο ένα κράτος σε όλον τον κόσμο που δεν επιτρέπει το διαζύγιο. Ξέρετε ποιο είναι; Το Βατικανό…
Φλόριντα – Τα αέρια έχουν ρεπό το βράδυ της Πέμπτης
Δεν ξέρουμε ούτε γιατί, ούτε ποιος, ούτε πως ξέφυγε αυτός ο νόμος και ισχύει μέχρι σήμερα. Λογικά κανείς δεν ασχολείται μαζί του αλλά υπάρχει ακόμα στα βιβλία. Στην Φλόριντα λοιπόν, είναι παράνομο να αεριστείς δημόσια, μετά τις 6 το απόγευμα τις Πέμπτες. Πολλές ερωτήσεις. Γιατί μετά τις 6 το απόγευμα, γιατί την Πέμπτη και κυριότερα, τα μεσάνυχτα λήγει η απαγόρευση;
Σαμόα – Μην ξεχάσεις τα γενέθλια της γυναίκας σου
Στη Σαμόα της Ωκεανίας, είναι παράνομο να ξεχάσεις τα γενέθλια της γυναίκας σου. Βέβαια, κανένας στην αστυνομία δεν έχει αυτή την πληροφορία στο ηλεκτρονικό σύστημα και δεν θα έρθει να σου χτυπήσει την πόρτα για να ερευνήσει το αν ευχήθηκες στην γυναίκα σου. Πάντως, αν για την γυναίκα σου είναι σοβαρό, μπορεί να το καταγγείλει στην αστυνομία και να σε βάλει μια νύχτα στο κρατητήριο. Αν θέλουν το κεφάλι τους ήσυχο στη Σαμόα λένε ένα «Χρόνια Πολλά» και ξεμπερδεύουν, δεν χρειάζεται να κάνουν δώρο. Ωστόσο μπορεί κάποιοι να θέλουν να περάσουν μια νύχτα στην ησυχία ενός κελιού, ποιος ξέρει;
Ελλάδα – Γάμος μόνο αν δημοσιευθεί
Τι νομίζετε; Επειδή εδώ το θεωρούμε δεδομένο ή το έχουμε συνηθίσει, στους άλλους δεν φαίνεται περίεργό; Κάνετε λάθος. Για να παντρευτείς στην Ελλάδα λοιπόν, πρέπει να δημοσιεύσεις την σε μια εφημερίδα, μόνο στην ελληνική γλώσσα, την ημέρα, τα ονόματα και το μέρος της τελετής. Αν ζεις κάπου όπου δεν υπάρχει τοπική εφημερίδα, δεν την γλιτώνεις. Πρέπει να την βάλεις στον πίνακα ανακοινώσεων του δημαρχείου. Κι αυτό πρέπει να γίνει 8 ημέρες νωρίτερα από την αίτησή σου για άδεια γάμου. Και αν ο γάμος δεν τελεστεί μέσα σε έξι μήνες από την γνωστοποίηση, αυτή πρέπει να επαναληφθεί. Πως σας φάνηκε;