Δέκα χρόνια κάθειρξη στον Χανιώτη που κακοποιούσε την κόρη του

Ημερομηνία:

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό μιας υπόθεσης που είχε συνταράξει την κοινωνία πριν από σχεδόν τρία χρόνια.

Στο εδώλιο κάθισε ένας 58χρονος σήμερα Χανιώτης, ο οποίος κατηγορείτο για ενδοοικογενειακή βία και βιαιοπραγία σε βάρος της 16χρονης, σήμερα, κόρης του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2017, όταν μετά από ένα άγριο περιστατικό ξυλοδαρμού της 14χρονης τότε κοπέλας , η 34χρονη μητέρα και η κόρη πήγαν στην αστυνομία και κατήγγειλαν τον εφιάλτη που βίωναν για πολλά χρόνια από τον 56χρονο τότε Χανιώτη.

Μάλιστα η μητέρα είχε αναφέρει πως μέχρι τότε δεν μιλούσε γιατί φοβόταν και η ίδια.

Να σημειωθεί πως την 14χρονη εξέτασε ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε ότι η ανήλικη φέρει εκτεταμένες εκχυμώσεις σε πολλά σημεία του σώματος της.

Ο πατέρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ενώ μετά την απολογία του στην διάρκεια της οποίας είχε επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα, κρίθηκε ως προσωρινά κρατούμενος.

Στο μεταξύ, η μητέρα – μιλώντας σε εκπομπή – έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος που είχε τοποθετήσει ο ίδιος ο κατηγορούμενος στο σπίτι για να τους παρακολουθεί.

Στο βίντεο είχε καταγραφεί ο ξυλοδαρμός της 14χρονης από τον πατέρα της.

Η υπόθεση είχε και μια διαφορετική συνέχεια όταν έφτασαν στην αστυνομία τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ένα πιστόλι που είχε βρεθεί στο σπίτι του 56χρονου.

Μετά την εξέταση του όπλου, διαπιστώθηκε πως είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στην Σούδα, όταν άγνωστος  δράστης, είχε πυροβολήσει κατά ενός ατόμου με αποτέλεσμα το θύμα να οδηγηθεί σε πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τραυματισμένος σοβαρά.

Μετά από αυτή την εξέλιξη σχηματίστηκε δικογραφία κατά του 56χρονου και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στο μεταξύ στην πρώτη δίκη για την υπόθεση κακοποίησης  κατά της κόρης του, ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.

Στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης χθες στο Εφετείο Χανίων, το Δικαστήριο έκρινε και πάλι ένοχο τον κατηγορούμενο , χωρίς κανένα ελαφρυντικό, αλλά η ποινή που επεβλήθη ήταν κάθειρξη 10 ετών.

πηγή flashnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Γηροκομείο Χανίων: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις – Κατηγορίες...

Την επιδείνωση της υγείας μίας 84χρονης γυναίκας που εισήχθη...

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Γηροκομείο Χανίων: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις – Κατηγορίες...

Την επιδείνωση της υγείας μίας 84χρονης γυναίκας που εισήχθη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας – Η πρόταση για την Κρήτη

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία για να μη χάσετε τα ακίνητα σας

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο Φρίντριχ Μερτς και ποια είναι η ατζέντα του

Ο Φρίντριχ Μερτς χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καλείται να...