Χρηματοοικονομικά στην ύλη του δημοτικού

Ημερομηνία:

Μια εξειδικευμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα (microsite) με σκοπό την καλλιέργεια της χρηματοοικονομικής γνώσης και την χρηματοοικονομική ενδυνάμωση παιδιών ηλικίας 9 έως 11 ετών δημιούργησε το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, με την χορηγία της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΕΔΑΔΠ).

Ακολουθώντας τις απαραίτητες διαδικασίες, το «Πρόγραμμα @ξία» υποβλήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, από τις οποίες έλαβε και την τελική έγκριση για την ένταξή του στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων από την τρέχουσα σχολική χρονιά. Το εργαστήριο δεξιοτήτων με βάση το «Πρόγραμμα @ξία» έλαβε τον τίτλο «Χρηματοοικονομικός Εγγραμματισμός» και μπορεί να διδάσκεται πλέον ως επίσημο εκπαιδευτικό υλικό, απευθυνόμενο σε μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Η ειδικά διαμορφωμένη και ολοκληρωμένη ύλη του προγράμματος περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα απαραίτητων γνώσεων για τα παιδιά, κατάλληλα προσαρμοσμένων για τις ηλικίες 9 έως 11 ετών, με έμφαση στα ακόλουθα: Το χρήμα και την ιστορία του, την αποταμίευση, την διαφορά αναγκών και επιθυμιών, την κατανόηση της διαδικασίας κατάρτισης του προϋπολογισμού, τον ρόλο των τραπεζών, τις έννοιες επιτόκιο και τόκος, την ανάγκη και τους τρόπους προστασίας από τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους, τον δανεισμό και την φιλανθρωπία.

Το εκπαιδευτικό υλικό συνοδεύεται από πρωτότυπες διαδραστικές ασκήσεις και σταυρόλεξα, τα οποία προσφέρονται με τις λύσεις τους, καθώς επίσης και από ένα χρήσιμο λεξιλόγιο χρηματοοικονομικών όρων.

«Με ιδιαίτερη χαρά, το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού δωρίζει το παρόν microsite στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς και σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, με την βεβαιότητα πως αυτή η νέα δράση για την χρηματοοικονομική εκπαίδευση και ενδυνάμωση των παιδιών, θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην δημιουργία μιας νέας γενιάς χρηματοοικονομικά ενημερωμένων πολιτών. Το Πρόγραμμα @ξία είναι η αρχή ενός ταξιδιού γνώσης για τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο θα συνοδευτεί από πολλές ακόμα δράσεις-έκπληξη!», όπως δήλωσε σχετικά ο Νικόλαος Δ. Φίλιππας, καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πρόεδρος και ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα του προγράμματος για χρήση σε σχολικό περιβάλλον εδώ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Απαντήσεις» για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου...

Η έρευνα της αστυνομίας για τον θάνατο του Βασίλη...

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...

«Απαντήσεις» για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου...

Η έρευνα της αστυνομίας για τον θάνατο του Βασίλη...

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:Άρθρο Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη

Το Όραμά μας για τον Δήμο. Μαζί με τους...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Αλλαγής της Κρήτης στην Εθνική Εκδήλωση του EU Climate Pact 2025

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Κινητικότητας της Περιφέρειας...