Χιλιάδες προσλήψεις, αύξηση μισθών και γάμος ομόφυλων ζευγαριών στις δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Στις δώδεκα πιο εμβληματικές δεσμεύσεις, για υλοποίηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την επομένη των εθνικών εκλογών, επικέντρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία.

Ειδικότερα, οι κεντρικοί στόχοι-δεσμεύσεις αφορούν στην εργασία, την ανάπτυξη, τη φορολογία, το κράτος, το κοινωνικό κράτος.

Στις βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος για την επόμενη τετραετία, περιλαμβάνεται ο στόχος για 500.000 νέες και ποιοτικές δουλειές, «ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία», αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021, μόνιμες προσλήψεις 10.000 ατόμων στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία, θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Επιπλέον, κεντρική θέση στο σχέδιο για την ανάπτυξη κατέχει η Πράσινη Ανάπτυξη (32% παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και 32,5% εξοικονόμηση έως το 2030) καθώς επίσης και οι επενδύσεις με στόχο τον διπλασιασμό Ξένων Άμεσων Επενδύσεων και αύξηση εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ έως το 2025.

Στους βασικούς στόχους είναι επίσης η μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%, μείωση πρώτου κλιμακίου φόρου εισοδήματος στο 20% και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Στις 12 βασικές δεσμεύσεις για την επόμενη τετραετία, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συγκαταλέγονται τέλος, το πλήρως ψηφιοποιημένο Δημόσιο και ο πολιτικός γάμος για ομόφυλα ζευγάρια.

Όλοι οι επιμέρους τομείς διέπονται από την ίδια λογική και ο κάθε ένας από αυτούς χωρίζεται σε τέσσερα υπο-κεφάλαια: «Τι παραλάβαμε». «Τι καταφέραμε και τι υλοποιούμε». «Τι οφείλουμε να αποτρέψουμε». Και, τέλος, «τι σχεδιάζουμε».

Ανάπτυξη για όλους – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής

Στο κεφάλαιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι παρέλαβε, μεταξύ άλλων, «μια χρεοκοπημένη δημοσιονομικά χώρα και μια καθημαγμένη κοινωνία χωρίς καμία ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική».

Η διευθέτηση του χρέους, η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η εξασφάλιση πρόσθετων πόρων 2 δισ. ευρώ τον χρόνο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για έργα υποδομών, η υλοποίηση του Προγράμματος ΦιλόΔημος, με εξασφαλισμένα 2,6 δισ. ευρώ στους δήμους για έργα τοπικών υποδομών, είναι μερικά μόνον, από τα κυβερνητικά έργα.

Από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση σχεδιάζει τα εξής:

  • «Υλοποιούμε νέο πλαίσιο Στρατηγικών Επενδύσεων – Διπλασιασμός των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων μέχρι το 2025.
  • Υλοποιούμε και διευρύνουμε το σχέδιο δράσης για την υποστήριξη των εξαγωγών – αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ μέχρι το 2025.
  • Αξιοποιούμε χρηματοδοτήσεις 15 δισ. για τους νέους επιστήμονες, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία την επόμενη 4ετία.
  • Ολοκληρώνουμε μέχρι το 2021 το Εθνικό Κτηματολόγιο.
  • Διαμορφώνουμε νέο θεσμικό πλαίσιο για το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – μακροχρόνιος προγραμματισμός, αντικειμενικά κριτήρια στην κατανομή των πόρων, αυστηρός έλεγχος.
  • Ολοκληρώνουμε τη μεταρρύθμιση «Δίκη χωρίς Χαρτί» μέχρι το 2021.
  • Πρωταγωνιστούμε στη μάχη για την κλιματική αλλαγή με ριζική στροφή στην πράσινη ενέργεια – 32% παραγωγή ΑΠΕ και 32,5% εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι το 2030.
  • Εκπονούμε περιφερειακά σχέδια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έως το 2020.
  • Εντάσσουμε τη γεωργία στην ψηφιακή εποχή, με στόχο το 50% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της χώρας να καλύπτεται από ψηφιακές τεχνολογίες (2020)».

Νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς

Εδώ, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θυμίζει ότι η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε την ανεργία στο 27%, και την ανεργία των νέων στο 60%. Επιπλέον, 1.000.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν την περίοδο 2010-2014 και ο κατώτατος μισθός είχε περικοπεί κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, με τη θέσπιση του «υποκατώτατου μισθού».

Στον ίδιο τομέα, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είχαν ανασταλεί οδηγώντας σε γενικευμένη συρρίκνωση των μισθών, και η αδήλωτη εργασία ήταν στο 20%. Τέλος, το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της εργασίας ήταν εξ ολοκλήρου απορυθμισμένο και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διαλυμένο και υποστελεχωμένο.

Στα κυβερνητικά πεπραγμένα, περιλαμβάνεται η δημιουργία 380.000 νέων θέσεων εργασίας μέχρι τα τέλη του 2018, και ως εκ τούτου η μείωση της ανεργίας κατά 8 μονάδες και της ανεργίας των νέων κατά 13 μονάδες. Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 11% και για τους νέους κατά 27%. Επανήλθαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, επεκτάθηκαν 15 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που καλύπτουν πάνω από 215.000 εργαζόμενους, ενώ μειώθηκε η αδήλωτη εργασία στο 9%. Υλοποιούνται προγράμματα εργασίας ύψους 2,4 δισ. ευρώ για 240.000 ανέργους.

Στο υποκεφάλαιο με τίτλο «Τι οφείλουμε να αποτρέψουμε», διαβάζουμε μεταξύ άλλων:

«Τη νομιμοποίηση της 7ήμερης εργασίας. Την υπέρβαση της 8ωρης εργασίας. Την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων. Την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας. Την κατάργηση των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με αποτέλεσμα την υπερίσχυση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων (με χαμηλότερους μισθούς και επιδεινωμένους όρους εργασίας). Την πλήρη ανατροπή των νόμων προστασίας των εργαζομένων που θεσπίστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια (προστασία από την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες). Τον κίνδυνο εκ νέου έκρηξης της ανεργίας. Την καθήλωση των μισθών, βάσει του δόγματος ότι η αύξηση των μισθών αποτελεί αντιαναπτυξιακό μέτρο.

Ακολούθως, στην ενότητα «Τι σχεδιάζουμε», το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει:

  • «Στο τέλος της τετραετίας να έχουμε ξανακερδίσει όλες τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην κρίση.
  • Δημιουργία 500.000 νέων δουλειών εντός τετραετίας με έμφαση στους νέους και τις γυναίκες, ώστε στο τέλος της τετραετίας, το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα να βρεθεί στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
  • Μείωση της ανεργίας των γυναικών στο 10% εντός τετραετίας.
  • Εφαρμογή κινήτρων για δημιουργία θέσεων πλήρους εργασίας.
  • Να ενισχύσουμε τα μέτρα κατά της υποδηλωμένης εργασίας, ώστε να μην υπάρχει ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία.
  • Νέες διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και κατά 7,5% το 2021 και επαναφορά της αρμοδιότητας καθορισμού του στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους από το 2022.
  • Αναδιαμόρφωση των κοινωφελών προγραμμάτων εργασίας από 8μηνα σε 12μηνα με αυξημένες απολαβές αντίστοιχες των προσόντων των εργαζομένων».

Δικαιότερη φορολογία – Δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος

Στο ερώτημα «τι παραλάβαμε», το κυβερνών κόμμα απαντά, μεταξύ άλλων: Μια χώρα δεσμευμένη σε πολύ υψηλούς στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων. Άδεια ταμεία, δημοσιονομικό κενό και κανέναν σχεδιασμό για το μέλλον. Μηδενική αξιοπιστία. 3.000 απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους κ.ά..

Στον κυβερνητικό απολογισμό, στα φορολογικά, αναφέρεται η μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για το 2019 (30% για τις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες), η ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη στην εφορία, οι μειώσεις του ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα και ενέργεια. Όπως επίσης, η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών (26% για εισόδημα έως 50.000 ευρώ, 33% για το υπερβάλλον ποσό) και ένταξή τους στην κλίμακα των μισθωτών (συντελεστής 1ου κλιμακίου: 22%). Σταδιακή μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 29% σε 25%, 1% κατ’ έτος και έναρξη το 2019.

Στον απολογισμό για ένα «Δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος», γίνεται αναφορά στην απόδοση ιθαγένειας σε όλα τα παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς, στη θέσπιση συμφώνου συμβίωσης, τη νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου, τις στοχευμένες προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς (Παιδεία-Υγεία-Πρόνοια), στην εφαρμογή του κανόνα 1:1 στις προσλήψεις (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση).

Στην ενότητα «Τι οφείλουμε να αποτρέψουμε», υπογραμμίζεται πως θα πρέπει να αποτραπεί η επαναφορά του κανόνα 1-5 στο Δημόσιο, «που σημαίνει καμία   πρόσληψη στην υγεία, στην παιδεία, στο κοινωνικό κράτος».

Στην παράγραφο «Τι σχεδιάζουμε» αναφέρεται για την φορολογική πολιτική:

Φορολογικά

  • Μείωση προκαταβολής φόρου στο 50% για φυσικά πρόσωπα και προσωπικές επιχειρήσεις σε 2 δόσεις (2020-2021) και στο 80% για νομικά πρόσωπα σε ορίζοντα τριετίας ώστε να επιστρέψει στα προ μνημονίου επίπεδα.
  • Σταδιακή μείωση του πρώτου κλιμακίου του φόρου εισοδήματος στο 20%.
  • Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ, και μείωση συντελεστών για μεγαλύτερα εισοδήματα.
  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά για το 2020, κατά 50% στις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες.
  • Μείωση φόρου εισοδήματος μόνιμων κατοίκων νησιών με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους και μείωση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά με πληθυσμό έως 1.000 κάτοικους.
  • Μείωση του κόστους πετρελαίου θέρμανσης για ορεινές περιοχές (Ζώνες Α&Β).
  • Μείωση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από 13% σε 11%.
  • Μείωση φόρου συνεταιρισμένων αγροτών.
  • Αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων στο 150%.
  • Περαιτέρω απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και διεύρυνση των ψηφιακών υπηρεσιών.
  • Ηλεκτρονικά βιβλία για την διευκόλυνση τόσο των λογιστών και των επιχειρηματιών όσο και των ελέγχων της φορολογικής διοίκησης.
  • Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω συνέχισης της διασταύρωσης φορολογικών δηλώσεων- καταθέσεων.

Οι εξαγγελίες για ένα «δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος» περιλαμβάνουν:

  • Προώθηση της πρότασης για τους διακριτούς ρόλους Πολιτείας – Εκκλησίας και συνέχιση του διαλόγου με την Εκκλησία.
  • Θέσπιση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
  • Πλήρης μετάβαση στο ψηφιακό δημόσιο – απλούστευση των διαδικασιών.
  • Ψηφιακό ΚΕΠ εντός του 2020: Εξυπηρέτηση πολιτών από το γραφείο, το σπίτι και τις φορητές συσκευές τους.
  • Ενίσχυση των δικαιωμάτων του πολίτη στις διοικητικές διαδικασίες.
  • Αναβάθμιση εργασιακών σχέσεων και συλλογικές διαπραγματεύσεις στο Δημόσιο.
  • Πρόσληψη νέων επιστημόνων στο Δημόσιο. Εισροή νέας γνώσης – ανάσχεση της δημογραφικής γήρανσης του ανθρώπινου δυναμικού».

Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία

Σύμφωνα με το ντοκουμέντο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε στον τομέα της Υγείας, 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες χωρίς δικαίωμα πρόσβασης στο ΕΣΥ και σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρισκόταν σε κατάρρευση, με δραματικές περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων (σωρευτικά πάνω από 40%), χωρίς μόνιμες προσλήψεις για 5 χρόνια και με τον ΕΟΠΠΥ να έχει χρέη πάνω από 1 δισ. ευρώ σε ιδιώτες παρόχους.

Στην Κοινωνική Ασφάλιση, μεταξύ άλλων «τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν θηριώδες έλλειμμα άνω του 1 δισ. ευρώ, οι συντάξεις περικομμένες οριζόντια 12 φορές με μειώσεις που έφταναν έως και το 50% και συνολικό ύψος περικοπών στα 45 δισ.».

Στην Παιδεία, παγιωμένη ήταν η κατάσταση της καθυστερημένης έναρξης λειτουργίας των σχολείων και των ειδικών σχολείων, με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και τεράστια προβλήματα στη διανομή των βιβλίων, ενώ είχε διακοπεί ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών και τα σχολεία στελεχώνονταν αποκλειστικά με αναπληρωτές.

Στον απολογισμό της στην Υγεία, η κυβέρνηση παραθέτει μεταξύ άλλων τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης όλων των ανασφάλιστων στην δημόσια υγεία, την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, την ίδρυση νέων νοσοκομείων κ.ά.

Στην Κοινωνική Ασφάλιση, «υλοποιήσαμε μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση μειώνοντας τις εισφορές για την πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών, διαμορφώσαμε ένα πλεονασματικό ασφαλιστικό σύστημα, μειώσαμε τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης κατά 70%, προχωρήσαμε σε αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους, που θα συνεχιστούν την επόμενη τετραετία, επαναφέραμε ένα σημαντικό τμήμα της 13ης σύνταξης που είχε ολοσχερώς καταργηθεί, υλοποιούμε μια ρύθμιση-ανάσα 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία».

Στην Παιδεία, καθιερώθηκε δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, επεκτάθηκε το oλοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας στο σύνολο των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.ά.. Επίσης θεσμοθετήθηκε μια νέα αρχιτεκτονική για τα Πανεπιστήμια, ώστε η ανώτατη εκπαίδευση να είναι ενιαία χωρίς ΤΕΙ.

Στον Πολιτισμό, μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην κατάργηση της ΑΕΠΙ.

Στην Κοινωνική Αλληλεγγύη, γίνεται επίκληση του τριπλασιασμού του προϋπολογισμού για την Πρόνοια.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «οφείλουμε να αποτρέψουμε στην Υγεία την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μόνο για τους λίγους, την ακύρωση του σχεδίου νέων προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στην Κοινωνική Ασφάλιση, (οφείλουμε να αποτρέψουμε) «την εφαρμογή του ‘ασφαλιστικού Πινοσέτ’ το οποίο: Θέτει σε κίνδυνο τη χορήγηση των σημερινών συντάξεων. Θέτει σε κίνδυνο τις μελλοντικές συντάξεις των νέων εργαζομένων. Αφήνει ακάλυπτους τους σημερινούς ασφαλισμένους. Δημιουργεί τρύπα τουλάχιστον 55 δισ. στον προϋπολογισμό του κράτους. Μεταφέρει τις ασφαλιστικές εισφορές από το δημόσιο σύστημα σε ιδιωτικές εταιρείες. Οδηγεί σε μειώσεις συντάξεων».

Στην Παιδεία, πρέπει να αποτραπεί η ακύρωση των 15.000 μόνιμων διορισμών με την επαναφορά στον κανόνα 1 προς 5, όπως και η ακύρωση της νέας δομής της Γ’ Λυκείου, αλλά και η κατάργηση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης στα Πανεπιστήμια.

Στην Κοινωνική Αλληλεγγύη, πρέπει να αποτραπεί η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, στη βάση του δόγματος ότι είναι αντιαναπτυξιακά και ανακυκλώνουν τη φτώχεια.

Στο κεφάλαιο αυτό η κυβέρνηση σχεδιάζει:

Στην Υγεία

  • Την περαιτέρω ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
  • Πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων (10.000 γιατροί – νοσηλευτές – λοιπό προσωπικό για το 2019-2022).
  • Ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού του ΕΣΥ.
  • Οι δαπάνες για την υγεία στο τέλος της τετραετίας να ανέρχονται στο 6% του ΑΕΠ, δηλαδή στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

 

Στην Κοινωνική Ασφάλιση

  • Την αύξηση της εθνικής σύνταξης για την περαιτέρω ενίσχυση του εισοδήματος όλων των συνταξιούχων σε μόνιμη βάση.
  • Την απλοποίηση της επαφής του ασφαλισμένου με το ασφαλιστικό σύστημα με την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του ΕΦΚΑ.

 

Στην Παιδεία

  • Μόνιμους διορισμούς 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας με τους πρώτους 4.500 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση εντός του 2019.
  • Τη δημιουργία 10.000 θέσεων νέων ερευνητών έως το 2021.
  • Οι δαπάνες για την παιδεία στο τέλος της τετραετίας να ανέρχονται στο 5% του ΑΕΠ, δηλαδή στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
  • Την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών και νέα αναλυτικά προγράμματα και σχολικά εγχειρίδια.
  • Την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας μέσω της οικοδόμησης νέων εστιών και της αύξησης του στεγαστικού επιδόματος.

 

Στον Πολιτισμό

Πολιτισμό για όλους χωρίς αποκλεισμούς και προστασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας

Στην Κοινωνική αλληλεγγύη

  • Την περαιτέρω μείωση της φτώχειας στο επίπεδο του ευρωπαϊκού μέσου με αύξηση του ΚΕΑ κατά 11% και ένταξη των δικαιούχων του στην εργασία.
  • Την περαιτέρω διεύρυνση της πολιτικής για τη στήριξη του παιδιού με:

– αύξηση των εισοδηματικών ορίων για το επίδομα παιδιού στα 30.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια

– επέκταση των σχολικών γευμάτων σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού

– δημιουργία θέσεων για όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τουρκία: Αρμάδα 100 πλοίων βγάζει η Άγκυρα...

Σχεδόν 100 πλοία βγάζει ανήμερα της γιορτής του Αγίου...

Η ΕΡΤ αντί για σφυροδρέπανο έβαλε… πυρσό...

Το λογότυπο του ΚΚΕ άλλαξε η ΕΡΤ και μετέτρεψε...

Τουρκία: Αρμάδα 100 πλοίων βγάζει η Άγκυρα...

Σχεδόν 100 πλοία βγάζει ανήμερα της γιορτής του Αγίου...

Η ΕΡΤ αντί για σφυροδρέπανο έβαλε… πυρσό...

Το λογότυπο του ΚΚΕ άλλαξε η ΕΡΤ και μετέτρεψε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-header-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
politika-kritis-header-ad
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑΣ – ΒΙΟΖΩΕΛ – 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑ- 3-ΦΟΥΡΝΟΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑΣ-4-GOD’S GIFT-CROISSANT-RETHYMNO-300X250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

15 συνήθειες για να μείνουμε υγιείς φέτος το χειμώνα

Καθώς ο καιρός κρυώνει και βρισκόμαστε όλο και περισσότερο...

Ένωση Σφακιανών Χανίων – Ξενάγηση στην βίλα Μανούσου Κούνδουρου

Σήμερα Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της...