Χανιά: Θαλάσσιες χελώνες επιτέθηκαν σε λουόμενους – «Ακίνδυνες αν δεν αισθανθούν απειλή», λένε οι ψαράδες

Ημερομηνία:

Δύο γυναίκες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε κλινική για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο όπως τονίζουν ψαράδες και επαγγελματίες της περιοχής, οι τρεις χελώνες κινούνται κυρίως στο χώρο του λιμενίσκου, γύρω από τα καΐκια και όχι στην πολυσύχναστη παραλία.

Την εβδομάδα που πέρασε καταγράφηκαν τουλάχιστον δύο επιθέσεις με θύματα γυναίκες, που ενώ κολυμπούσαν προς το βραχώδες τμήμα της παραλίας του Μαραθίου κοντά στις Σωσορίδες, αισθάνθηκαν το δάγκωμα στους γλουτούς τους. Σε κατάσταση πανικού, σύμφωνα με μαρτυρίες, καθώς δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία της χελώνας, μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική κλινική όπου τους χορηγήθηκε αντιβίωση. Οι γυναίκες δεν έφεραν σοβαρά τραύματα, πλην όμως τα περιστατικά, που δεν είναι τα μοναδικά, έχουν σπείρει φόβο και ανησυχία στους χιλιάδες επισκέπτες της πολυσύχναστης παραλίας του Ακρωτηρίου.

Ο κ. Γιάννης Μαυροδημητράκης, ερασιτέχνης ψαράς που συχνάζει στην περιοχή ανέφερε στη Νέα Κρήτη ότι συναντά σχεδόν καθημερινά τουλάχιστον τη μια χελώνα – συνολικά είναι τρεις – και ότι γνωρίζει φίλους του που έχουν δεχτεί επίθεση. Ο ίδιος όμως υποστηρίζει ότι οι χελώνες δεν είναι επικίνδυνες και ότι προφανώς αισθάνθηκαν πως απειλούνται και αντέδρασαν. «Έχω ένα φίλο εδώ που ψαρεύει κι έχει πέσει θύμα δύο φορές. Συχνά τις βλέπω να περνάνε ανάμεσα από τις βάρκες. Τις ταΐζουμε και ποτέ δεν έχουμε δει κάτι που να μας βάλει σε ανησυχία», είπε χαρακτηριστικά.

Αλλά και ο κ. Φραντζέσκος Αργέντης που απολαμβάνει τις διακοπές του στο Μαράθι, είπε ότι οι χελώνες έχουν γίνει η ατραξιόν της περιοχής. Τόνισε δε, πως δεν υπάρχει λόγος κάποιοι να εκφράζουν φόβο ή πανικό. Ψαράδες εξάλλου, που συναντούν καθημερινά τις χελώνες να κολυμπούν ανάμεσα στα καΐκια στο λιμενίσκο του Μαραθίου, λένε πως δεν είναι επικίνδυνες και πως οι λουόμενοι θα πρέπει να αποφεύγουν να κολυμπούν προς τα δύο άκρα την ακτής όπου υπάρχει πιθανότητα να τις συναντήσουν.

Υπάρχουν ακόμα μαρτυρίες επαγγελματιών που αναφέρουν ότι οι λουόμενοι είναι εκείνοι που ενοχλούν το θαλάσσιο είδος, χτυπώντας το με κουπιά σανίδων ή ακόμη και ανεβαίνοντας στην πλάτη τους για να φωτογραφηθούν μαζί τους. Η κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη που εργάζεται ως σεφ σε επιχείρηση εστίασης της περιοχής έχει δει τις χελώνες και μάλιστα αναφέρθηκε σε περιστατικό με τον πατέρα της, ο οποίος ενώ κολυμπούσε συνάντησε μια αρκετά ογκώδη! «Την έδιωξε με τα πόδια του και δεν τον δάγκωσε. Αν δεν τις πλησιάσεις, δε νοιώθουν απειλή και συνεχίζουν να κινούνται στο φυσικό τους περιβάλλον χωρίς να ενοχλούν. Βέβαια είναι τρομακτικό αν τη δεις ξαφνικά δίπλα σου μέσα στο νερό», είπε η κ. Αλιφιεράκη.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο Φανάρι Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης για...

Αναμένεται η δρομολόγηση εκλογής νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας μετά την...

Χανιά: Ανοίγει το Σάββατο το φαράγγι της...

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) ενημερώνει...

Στο Φανάρι Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης για...

Αναμένεται η δρομολόγηση εκλογής νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας μετά την...

Χανιά: Ανοίγει το Σάββατο το φαράγγι της...

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) ενημερώνει...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Final Four 2025, Ολυμπιακός – Μονακό 68-78: Ο Σπανούλης τού έφραξε τον δρόμο

Κακό επιθετικά βράδυ για τον Ολυμπιακό και ήττα 78-68...

Στο Φανάρι Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης για το ζήτημα των Χανίων

Αναμένεται η δρομολόγηση εκλογής νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας μετά την...

ΟΠΕΚΕΠΕ: “Καρατόμηση” του Προέδρου, με απόφαση Τσιάρα

Για "λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος", όπως ανακοινώθηκε. Τη λήξη της...

Εκατοντάδες Έλληνες χωρίς εισιτήριο στο Άμπου Ντάμπι

Αναγκαστικά θα δουν τα ματς του φάιναλ φορ από...