Χανιά:Σύσκεψη για την δακοκτονία στο Δημαρχείο Χανίων

Ημερομηνία:

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε 25/06/2020, στο Δημαρχείο Χανίων έπειτα από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Νικηφοράκη Γιάννη, που είχε ως στόχο την ενημέρωση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων για την δακοκτονία.
Στην σύσκεψη παρέστη ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Νικηφοράκης Γιάννης, εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Χανίων, η Προϊσταμένη Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Μάνια Μυλωνάκη, η αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Χρύσα Χαριτάκη και άλλα στελέχη της Π.Ε. Χανίων, καθώς και εργολάβοι που υλοποιούν το πρόγραμμα δακοκτονίας στον Δήμο Χανίων.
“Φέτος, η διάσωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους της αγροτικής παραγωγής, η οποία καλείται να καλύψει κάποιες ανάγκες, που λόγω κορωνοϊου δεν μπόρεσε να καλύψει η τουριστική περίοδος, είναι μείζονος σημασίας. Ως εκ τούτου, η προετοιμασία και ο καλύτερος συντονισμός της δακοκτονίας, έχει μεγαλύτερη κρισιμότητα από ότι άλλες χρονιές και θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να δούμε πως θα αποδώσουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.” τόνισε ο κ. Σημανδηράκης κατά την έναρξη της σύσκεψης.
Κύριο θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας και η εξεύρεση λύσεων για την αποτελεσματικότερη εκτέλεσή του καθώς η περυσινή χρονιά άφησε αποδυναμωμένους τους πολίτες που έχουν ως κύριο εισόδημα την συγκομιδή της ελιάς και την παραγωγή του ελαιολάδου.
“Η σύσκεψη αυτή που πραγματοποιείται για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων, αφορά το θέμα της δακοκτονίας, ένα θέμα που απασχολεί χρόνια το νησί μας. Στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων καθώς είναι αυτοί που έχουν άμεση σχέση με τους πολίτες και μπορούν να τους μεταφέρουν την πληροφορία για το πότε γίνονται οι ψεκασμοί και πως οι ίδιοι μπορούν να βοηθήσουν στην διαδικασία.” επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Νικηφοράκης.
Τέλος, τόσο οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων όσο και οι αρμόδιοι φορείς εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πραγματοποίηση, για πρώτη φορά, αυτής της σύσκεψης η οποία θα επιτρέψει τον καλύτερο συντονισμό και την ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά τον προληπτικό ψεκασμό κατά του δάκου στο Δήμο Χανίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διασώθηκαν 34 μετανάστες νότια της Γαύδου

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από drone της Frontex. Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν...

Πήγε για ψαρουντούφεκο και βρέθηκε τραυματισμένος στο...

Περιπέτεια για 54χρονο στα Χανιά. Στο Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε και...

Διασώθηκαν 34 μετανάστες νότια της Γαύδου

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από drone της Frontex. Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν...

Πήγε για ψαρουντούφεκο και βρέθηκε τραυματισμένος στο...

Περιπέτεια για 54χρονο στα Χανιά. Στο Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διασώθηκαν 34 μετανάστες νότια της Γαύδου

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από drone της Frontex. Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν...

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας: Καλύπτουν μόνο τρεις στους δέκα εργαζόμενους

Η ευρωπαϊκή οδηγία συστήνει στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής...

Τι κινδύνους κρύβουν τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού – Πώς να τα καθαρίσετε σωστά

Τι μικροοργανισμοί βρίσκονται στα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια. Πόσο συχνά καθαρίζετε το...

Έσπασαν τα παράθυρα και τις πόρτες στο Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Ανωγείων

Aγανακτισμένος ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Εικόνες ντροπής από τα σπασμένα τζάμια...