Χανιά:Συνέδριο “Μοντέρνα Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στην Μεσόγειο Κοινός Τόπος και Παράλληλες Ιστορίες”

Ημερομηνία:

Συνέδριο: “Μοντέρνα Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στην Μεσόγειο: Κοινός Τόπος και Παράλληλες Ιστορίες”, που θα διεξαχθεί στις 12 και 13/10 στο Κ.Α.Μ.. Το συνέδριο συνδιοργανώνουν η Ένωση Αρχιτεκτόνων της Μεσογείου (UMAR – Union of Mediterranean Architects – Architectes de la Méditerranée) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ), το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (CAM), την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολ. Κρήτης / School of Architecture ΤU Crete), το Ερευνητικό Εργαστήριο CRISIS του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (arch.uoi) και το Ελληνικό Τμήμα της UIA (UIA Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων).

Η θεματική του Συνεδρίου αφορά στη Μοντέρνα Αρχιτεκτονική κληρονομιά της Μεσογείου και γίνεται με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων της UMAR. Ένας από τους στόχους του Συνεδρίου είναι να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις κοινές ιστορίες πίσω από την ανάπτυξη της Μοντέρνας Αρχιτεκτονικής στις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου και η μελέτη κοινών μορφολογικών και άλλων χαρακτηριστικών.

Αυτές οι ιστορίες μπορεί να σχετίζονται με τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού και εκβιομηχάνισης, τον τουρισμό και τις υποδομές ή/και τα κοινωνικά, πολιτιστικά και πολιτικά καθεστώτα κατά τη διάρκεια των οποίων έλαβε χώρα αυτή η αρχιτεκτονική πρακτική.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά :“ Κοπή Κότινου από την Μνημειακή...

Ο Δήμος Πλατανιά στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης του 9ου...

Χανιά:Φωτογραφική Έκθεση “Creating Roots”, στο Δήμο Πλατανιά.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πλατανιά και η...

Χανιά :“ Κοπή Κότινου από την Μνημειακή...

Ο Δήμος Πλατανιά στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης του 9ου...

Χανιά:Φωτογραφική Έκθεση “Creating Roots”, στο Δήμο Πλατανιά.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πλατανιά και η...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related