Χανιά:Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων με τον Πρεσβευτή της Αυστραλίας
Σημαντικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης & επενδύσεων για τη Χανιώτικη Οικονομία
Ο πρέσβης της Αυστραλίας κ. Αθανάσιος Σπύρου επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Χανίων. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του θεσμικού φορέα της Επιχειρηματικότητας, κ. Αντώνης Ροκάκης δήλωσε:
«Με ιδιαίτερη χαρά & τιμή εκ μέρους της Επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων υποδεχτήκαμε σήμερα τον Πρέσβη της Αυστραλίας στη χώρα μας, κ. Αθανάσιο Σπύρου Η δυναμική μας Ελληνική ομογένεια και η μακρά παράδοση κοινών αγώνων με τον Αυστραλιανό λαό για την πρόοδο και την ευημερία αποτελούν διαρκή έμπνευση για όλους μας.
Ο πρέσβης της Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, μου μετέφερε το σημαντικό ενδιαφέρον επενδυτικών σχημάτων της χώρας του για δραστηριοποίηση στα Χανιά σε στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης, όπως η Ενέργεια, τα Τρόφιμα & ο Τουρισμός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον κ. Σπύρου συμφωνήσαμε, αμέσως μετά την ομαλοποίηση της υγειονομικής κρίσης, να διοργανώσουμε, με την ενεργό υποστήριξή του, στη χώρα που εκπροσωπεί μια επιχειρηματική αποστολή – συνάντηση Χανιώτικων εξαγωγικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς & δευτερογενούς τομέα με εταιρίες από την Αυστραλία.
Η Αυστραλία είναι η 6η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο και η 14η πλουσιότερη χώρα με βάση το ΑΕΠ, το οποίο κατά το 2019 προσέγγισε τα 1,4 τρίς δολάρια.
Το 2019, οι Ελληνικές εξαγωγές προς την Αυστραλία κατέγραψαν την υψηλότερη επίδοση, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 19,0% έναντι του 2018 έχοντας ξεπεράσει το κατώφλι των 100 εκατ. ευρώ Το ισοζύγιο υπηρεσιών της Ελλάδας με την Αυστραλία παραμένει παραδοσιακά θετικό υπέρ της χώρας μας, με σημαντικότερες πηγές εισπράξεων τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας του Χανιώτικου πρωτογενή τομέα αποτελούν διαρκή πόλο έλξης και σημειώνουν διαρκή ζήτηση και αναγνώριση από τους Αυστραλούς καταναλωτές.
Συζητήσαμε με τον κύριο πρέσβη και το γεγονός ότι η απουσία Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστραλίας λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επενδυτές, καθώς, υπό τις ισχύουσες συνθήκες, τα κέρδη τους θα φορολογηθούν και στις δύο χώρες.
Τα σχόλια είναι κλειστά.