Χανιά:Στο Φαράγγι Αγίας Ειρήνης – Σούγια – Αρχαία Λισσός ο Πεζοπορικός Σύλλογος ΄΄Δρόμοι Ζωής΄΄

Ημερομηνία:

ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ – Φαράγγι Αγίας Ειρήνης – Σούγια – Αρχαία Λισσός

Νοτιοδυτική Κρήτη στοχεύουμε στην επόμενη εξόρμηση μας και με ένα οδοιπορικό-πεζοπορικό ταξίδι επισκεπτόμαστε και γνωρίζουμε, τα πανέμορφα, καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της φημισμένης παραλίας στη Σούγια Χανίων, και την τριγύρω περιοχή.

Πολλές οι ομορφιές της περιοχής, πολλές και οι επιλογές που θα δώσουμε στα μέλη μας ώστε να γνωρίσουν, να μάθουν και να ευχαριστηθούν και σε αυτή την εξόρμηση μαζί μας.

Επιλογή λοιπόν για ξεκούραση και γνωριμία με τη φημισμένη παραλία και χρόνος για μπάνιο και ξεκούραση.

Επιλογή επόμενη για σύντομη πορεία μέχρι την αρχαία Λισσό (το επίνειο της αρχαίας Ελύρου). Τοποθεσία στην οποία βρισκόταν το Ασκληπιείο, σημαντικό θεραπευτικό κέντρο της εποχής του, και ενεργειακό σημείο. Στην περιοχή βρέθηκαν δεκάδες αγάλματα, όπως του Ασκληπιού, της θεάς Υγείας και του Πλούτωνα.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά, τα χρωματιστά ψηφιδωτά του Θεραπευτηρίου που αναπαριστούν γεωμετρικά σχήματα και παραστάσεις ζώων.

(κάτι για yoga Πήρε το αυτί μας 🙂

Πορεία μέσω μονοπατιού, τμήματος του Ε4

Ώρες πορείας 2:30 ΒΔ 1

Επιλογή τέλος για το ιδιαίτερα γνωστό και όμορφο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης.

Τι κι αν είναι το μισό περίπου από το φαράγγι της Σαμαριάς, σε ομορφιά είναι ισάξιο. Δίπλα ακριβώς από πασίγνωστο φαράγγι – εθνικός δρυμός – σε περιμένει για να το γνωρίσεις. Πανύψηλα, πυκνά δέντρα με σχηματισμούς που σε κάνουν να θαυμάζεις και να απορείς για το τι μπορεί η φύση.

Εκδρομή που απευθύνεται κυρίως σε φωτογράφους και λάτρεις του ωραίου και μετά σε… φυσιολάτρες, θα καλύψει της πεζοπορικές ανάγκες των πιο ανήσυχων φίλων μας. !!

Ώρες πορείας 04:30 ΒΔ 1

Μένει μόνο η δική σας συμμετοχή.

Ελάτε μαζί μας. Το σίγουρο είναι πως θα περάσουμε και πάλι καλά !!

Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 07:00, Ημέρα Κυριακή 23/07/2023.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ στα : 2816007430 & 6947504650.

Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00 & 18:00-21:00.

Η κράτηση σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.

Θυμίζουμε ότι ακυρώσεις θέσεων γίνονται μέχρι Σάββατο μεσημέρι. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, το δηλωμένο μέλος είναι υπόχρεο στην καταβολή της συμμετοχής του.

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες μας από το site μας www.dromoizois.gr ή/και κάνοντας Like στην σελίδα μας στο Facebook : https://www.facebook.com/dromoizoiscrete/ και ακολουθώντας μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Εξαφανίστηκε άνδρας από τα Νεροκούρου –...

Η ζωή του, πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο -...

Εργασίες κλαδέματος σε περιοχές του Δήμου Χανίων

Αύριο, Παρασκευή 25/4 Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και...

Χανιά: Εξαφανίστηκε άνδρας από τα Νεροκούρου –...

Η ζωή του, πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο -...

Εργασίες κλαδέματος σε περιοχές του Δήμου Χανίων

Αύριο, Παρασκευή 25/4 Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Οι ξεναγοί ζητούν μέτρα τώρα στους αρχαιολογικούς χώρους

Ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, για μια...

Η μοναξιά «χτυπάει κόκκινο» στην Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει πολυεθνική μελέτη

Μια νέα διεθνής μελέτη, που καταγράφει τη μοναξιά στους...

ΠΑΓΝΗ – Απόστολος Καραντάνας: Όχι στην κατάχρηση των αξονικών που ενοχοποιούνται για το 5% των καρκίνων

Οι αξονικές τομογραφίες το γνωρίζουμε όλοι, είναι ένα σημαντικό...