Έπειτα από αλλεπάλληλες προσπάθειες του Δήμου Πλατανιά και σε συνεργασία με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, τοποθετήθηκε για άλλη μια χρονιά υπάλληλος στον Ι.Ν. Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου ( Ροτόντα), στην Επισκοπή Κισσάμου.
Ο χώρος θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 8:00π.μ., έως και τις 16:00μ.μ., από Δευτέρα έως και Κυριακή, (εκτός Τρίτης) για τους επόμενους 8 μήνες.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Ιωάννης, σε δήλωση του ανέφερε “…ο Δήμος Πλατανιά πραγματοποίησε πρόσφατα εργασίες καθαρισμού του εξωτερικού χώρου και των οδών που οδηγούν σε αυτό το μοναδικό θρησκευτικό μνημείο, ώστε να αναδειχθεί περαιτέρω και να είναι εύκολα προσβάσιμο στους επισκέπτες του…”
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ασπασία Λουπάκη, μεταξύ άλλων επισήμανε “ …η Βυζαντινή Ροτόντα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία, τον πολιτισμό και την θρησκευτική παράδοση του τόπου μας. Το γεγονός ότι ο ναός μπορεί να είναι επισκέψιμος όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικό και αναδεικνύει σε ντόπιους και επισκέπτες το πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου Πλατανιά…”
Ο ιδιόμορφος παλαιοχριστιανικός ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου- βαπτιστήριο του 6ου αιώνα μ.χ., είναι κτισμένος σε επικλινές έδαφος έξω από τον οικισμό Κάτω Επισκοπή Κισάμου του Δήμου Πλατανιά.
Πρόκειται για περίκεντρο, ορθογώνιο κτίσμα, που αναπτύσσεται γύρω από μεγάλο, βαθμιδωτό εξωτερικά και μαστοειδή εσωτερικά τρούλο
Ο ναός έχει ψηφιδωτά δάπεδα με διάκοσμο από φολίδες, κληματίδες, κισσόφυλλα, ψάρια και πλαίσιο από τεμνόμενα ημικύκλια, που μπορούν να χρονολογηθούν στο β’ μισό του 6ου αιώνα, εποχή κατά την οποία κατασκευάστηκε ολόκληρο το συγκρότημα. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι και ο τοιχογραφικός διάκοσμος που διασώζεται αποσπασματικά σε τέσσερα, ή πέντε στρώματα. Από αυτά το αρχικό με την παράσταση της Ανάληψης και αγίων σε στηθάρια στον τρούλο, του Ευαγγελιστή Ματθαίου στο νάρθηκα, του Αγίου Γεωργίου με αφιερωτή στο νότιο παστοφόριο και αρχαγγέλου στο τεταρτοσφαίριο της κόγχης του ιερού, χρονολογούνται κατά τον 7ο αιώνα.