Χανιά:Παρουσίαση βιβλίου από το Ίδρυμα ΄΄Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος΄΄για του Κρήτες της Αυστραλίας

Ημερομηνία:

ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 7:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος, στην Χαλέπα, η παρουσίαση του βιβλίου «Οι πρωτοπόροι Κρήτες της Αυστραλίας από το 1829» του ιστορικού ερευνητή Σωκράτη Τσουρδαλάκη.
Την εκδήλωση διοργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» με τη συνεργασία της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με προσφωνήσεις των οργανωτών, ενώ τον συγγραφέα θα παρουσιάσει ο Μιχάλης Φραγκεδάκης, πρ. εμπορικός διευθυντής ESSO PAPPAS – EKO. Για την έκδοση θα μιλήσει ο συγγραφέας Σωκράτης Τσουρδαλάκης. Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι τοπικών αρχών. Συντονίστρια θα είναι η Αργυρώ Χανιωτάκη-Σμυρλάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Ιδρύματος.
Η εκδήλωση θα κλείσει με ριζίτικο τραγούδι για τον ξενιτεμένο από τη Ριζίτικη Παρέα της Νέας Κυδωνίας.

Το βιβλίο εκδόθηκε ελληνικά και αγγλικά από την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αφήγημα που παρουσιάζει την περιπέτεια των Κρητών που έφθασαν στη γη της Αυστραλίας, από τα μέσα του 19ου αιώνα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οργανώθηκαν σε κοινότητες και δημιούργησαν συλλόγους σε όλες τις πολιτείες, με μεγαλύτερους της Μελβούρνης (1956) και του Σύδνεϋ (1959) και σήμερα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δραστήρια τμήματα της ελληνικής παροικίας της Αυστραλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθείτε στα γραφεία του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» (τηλ. 2821054011, 2821051555 εσωτ. 0, info@venizelos-foundation.gr) ή στην Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας (admin@cretan.com.au)

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Εξαφανίστηκε άνδρας από τα Νεροκούρου –...

Η ζωή του, πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο -...

Εργασίες κλαδέματος σε περιοχές του Δήμου Χανίων

Αύριο, Παρασκευή 25/4 Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και...

Χανιά: Εξαφανίστηκε άνδρας από τα Νεροκούρου –...

Η ζωή του, πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο -...

Εργασίες κλαδέματος σε περιοχές του Δήμου Χανίων

Αύριο, Παρασκευή 25/4 Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Οι ξεναγοί ζητούν μέτρα τώρα στους αρχαιολογικούς χώρους

Ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, για μια...

Η μοναξιά «χτυπάει κόκκινο» στην Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει πολυεθνική μελέτη

Μια νέα διεθνής μελέτη, που καταγράφει τη μοναξιά στους...

ΠΑΓΝΗ – Απόστολος Καραντάνας: Όχι στην κατάχρηση των αξονικών που ενοχοποιούνται για το 5% των καρκίνων

Οι αξονικές τομογραφίες το γνωρίζουμε όλοι, είναι ένα σημαντικό...