Χανιά: Οι αριστεύσαντες των πανελλαδικών

Χανιά: Οι αριστεύσαντες των πανελλαδικών

Σε μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω πανδημίας κατάφεραν με επιμονή, σταθερή δουλειά και θέληση να φτάσουν κορυφή!

Πρόκειται για υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων στα Χανιά οι οποίοι πέτυχαν πολύ υψηλές βαθμολογίες κατακτώντας το εισιτήριο για μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση.

Οι κόποι τους στέφθηκαν με επιτυχία και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για την προσπάθειά τους.

Αριστεύσαντες στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις μιλάνε στο Flashnews.gr για τις σχολές επιλογής τους και περιγράφοντας την ιδιαίτερη συνθήκη λόγω πανδημίας, μέσα στην όποια κλήθηκαν να οργανώσουν το διάβασμά τους.

Γιάννης Ντουντουνάκης

Έφτασε κορυφή ο Γιάννης Ντουντουνάκης ο οποίος συγκέντρωσε 19.343 μόρια! Η βαθμολογία αυτή του ανοίγει την πόρτα της Νομικής Αθηνών που είναι και η πρώτη του επιλογή. Όπως μας λέει ο Γιάννης: “Η χρονιά αυτή αναμφισβήτητα ήταν περίεργη και δύσκολη, η τηλεκπαίδευση με την οποία κύλησε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, έφερε νέες ανάγκες και προβλήματα στα οποία καλούμασταν ως μαθητές να ανταποκριθούμε. Νομίζω ότι πολύ σημαντικό ήταν να έχει κάποιος μαθητής προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν και αυτοπειθαρχία καθώς δεν υπήρχε καθημερινή επαφή με τους καθηγητές. Προσωπικά με βοήθησαν πολύ οι γονείς μου και οι καθηγητές μου που διευκόλυναν τον δρόμο για την επιτυχία”. Στο σπίτι του Γιάννη επικράτησε διπλή χαρά καθώς δεν ήταν ο μόνος επιτυχών στις πανελλαδικές. Υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσε και ο δίδυμος αδερφός του Γιώργος (βλέπε ακριβώς παρακάτω)

Γιώργος Ντουντουνάκης

Συγκέντρωσε 18.366 μόρια και πρώτη του επιλογή είναι το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μηχανολόγων Υπολογιστών στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Όπως μας ανέφερε: “Η χρονιά ήταν σίγουρα διαφορετική από αυτό που θα περίμενε κάποιος μαθητής. Ως προς το μαθησιακό κομμάτι και το πλήθος της πληροφορίας και της γνώσης που έπρεπε να κατανοήσουμε και να εμπεδώσουμε ήταν ευκολότερη η κατάσταση, γιατί για καλά προετοιμασμένους μαθητές από ένα σημείο και μετά, λόγω της μειωμένης ύλης, γινόταν κουραστική η επανάληψη της ίδιας και της ίδιας ύλης. Έπρεπε να υπάρχει αυτοπειθαρχία για να μείνει κάποιος πιστός στη συνεχή αυτή επανάληψη της μειωμένης ύλης. Λόγω και τους εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας, δεν είχαμε τη δυνατότητα κοινωνικοποίησης και διεξόδων που θα μας επέτρεπαν να ξεχαστούμε λίγο από την καθημερινότητα και την πίεση.”

Γιώργος Γιαννούλης

Κοιτάζει από την κορυφή! Ο Γιώργος συγκέντρωσε 19.275 μόρια και παίρνει εισιτήριο για τη σχολή πρώτης του επιλογής τη Νομική Αθηνών. Μιλώντας στο Flashnews.gr για τη χρονιά αυτή ανέφερε ότι : Ήταν δύσκολη χρονιά κάποιες στιγμές γιατί υπήρχαν πολλές φορές που δεν μπορούσες καν να βγεις έξω λόγω περιορισμών, από την άλλη όμως βοήθησε σε ένα βαθμό αυτή η κατάσταση γιατί σε βοηθούσε να συγκεντρωθείς περισσότερο και να συνεχίσεις το διάβασμα γνωρίζοντας ότι δεν έχεις να κάνεις ουσιαστικά κάτι άλλο.

Γεωργία Άννα Κακούλη

Στη ίδια κορυφή βρίσκεται και η Γεωργία Άννα. Συγκέντρωσε 19.103 μόρια! Στόχος της είναι να περάσει στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Προσπαθεί όμως να μην ενθουσιαστεί προς το παρόν εξηγώντας μας ότι: “Φέτος εκτιμάται ότι θα ανέβαινουν υπερβολικά οι βάσεις και δε θέλω να χαρώ ακόμα πριν τις δω”. Για την ιδιαίτερη αυτή χρονιά μέσα στην οποία οι υποψήφιοι κλήθηκαν να κάνουν την προσπάθειά τους η Γεωργία Άννα ανέφερε: Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά. Δεν κάναμε πολλά μαθήματα φυσικά, αλλά θεωρώ ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο και τα εμπόδια μας βοηθούν να γίνουμε πιο δυνατοί μερικές φορές. Εμένα με βοήθησε αυτή η χρονιά γιατί οργάνωνα το διάβασμά μου με μεγαλύτερη συγκέντρωση και άνεση χρόνου, αλλά αυτό ήθελε μεγάλη πειθαρχία. Καταλαβαίνω όσους είχαν στιγμές που τα παρατούσαν, γιατί κι εγώ είχα, καταλαβαίνω όσους είχαν στιγμές που είχαν κουραστεί ή έχαναν τη συγκέντρωσή τους. Ήθελε πείσμα νομίζω.”

Ηλιάννα Μαλανδράκη

Στόχευσε ψηλά και πέτυχε η Ηλιάννα Μαλανδράκη (κόρη του δημάρχου Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη ) η οποία συγκέντρωσε 18.882 μόρια! Πρώτη σχολή επιλογής της είναι η Νομική Αθηνών και όπως όλα δείχνουν το εισιτήριο το κατέκτησε. Περιγράφοντας την προσπάθεια που έδωσε αυτή τη χρονιά αναφέρει: “Ήταν μια χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες, χρειαζόταν μεγάλη αυτοπειθαρχία γιατί τα πάντα πρακτικά τα έκανες στο υπνοδωμάτιο σου, το δωμάτιο σου ήταν “το προαύλειο”, “ο χωρος διδασκαλίας του σχολείου, του φροντιστηρίου”. Ήταν δύσκολο. Βέβαια είχε πλεονεκτήματα από την άποψη ότι είχες περισσότερο χρόνο γιατί ο χρόνος που χρειάζεται για να μεταφερθείς στο σχολείο ή το φροντιστήριο ήταν αρκετός, οπότε τον εξοικονομούσες. Όμως δεν έβλεπες τους φίλους σου, δεν είχες επαφή με τον κοινωνικό σου κύκλο. Χρειαζόταν μεγάλη συγκέντρωση και στοχοπροσήλωση”.

Δημήτρης Διακολουκάς

Συγκέντρωσε 18.254 μόρια και στόχος του είναι να μπει ως πρώτη επιλογή στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο. “Υποθέτω πως μπορεί να έχω περάσει στην πρώτη μου επιλογή, βέβαια φέτος περιμένουν άνοδο των βάσεων οπότε τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμα. Είναι όμως κοντά η βαθμολογία μου στη σχολή που θέλω” μας λέει ο Δημήτρης ο οποίος περιγράφοντας την προσπάθειά του τη φετινή χρονιά τονίζει: “Είχε τις δυσκολίες της η χρονιά, ωστόσο θεωρώ ότι με μεθοδική δουλειά και οργάνωση ένας μαθητής μπορούσε να αντεπεξέλθει σε αυτές τις δυσκολίες. Ήταν όλα θέμα μιας προσπάθειας και ενός στόχου”.

Σταυρούλα Μπικάκη

Συγκέντρωσε 18.412 μόρια και ενδιαφέρεται να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή. Ήταν η δεύτερη φορά που έδινε πανελλαδικές εξετάσεις και ο κόπος και η επιμονή της ανταμείφθηκαν. Όπως μας είπε: “Είχα μεγαλύτερη εμπειρία από την περσινή χρονιά που πάλι βιώσαμε και μάλιστα απροσδόκητα, ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Ήταν μια δύσκολη χρονιά από την άποψη ότι δεν είχαμε διεξόδους, δεν είχαμε επαφή άμεση με τους καθηγητές. Ήταν μια δύσκολη συνθήκη που κλήθηκε κάθε υποψήφιος να την αντιμετωπίσει με τον δικό του τρόπο ώστε να αντεπεξέλθει”.

Ηλίας Μητρόπουλος

Συγκέντρωσε 18.300 μόρια και ενδιαφέρεται ως πρώτη επιλογή για τη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα στην οποία φαίνεται ότι περνά αν οι βάσεις κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Όπως ανέφερε ο ίδιος για την προσπάθεια του: Ήταν λίγο δύσκολη αυτή η χρονιά όχι μόνο από την άποψη των κλειστών σχολείων λόγω πανδημίας. Ήταν γενικά μια απαιτητική χρονιά. Ειδικά τον τελευταίο καιρό είχε πολύ διάβασμα και βρισκόμασταν σε πολύ εντατικούς ρυθμούς.”

https://flashnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.