Χανιά: Έρχεται στη Σούδα το Ford – Το πιο σύγχρονο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Το πιο σύγχρονο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ εισήλθε στην Μεσόγειο κι έβαλε ρότα για την ναυτική βάση της Σούδας.

Στην Μεσόγειο βρίσκεται ήδη το μεγαλύτερο του κόσμου και πιο σύγχρονο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Gerald R. Ford, το οποίο φτάνει στη Σούδα και αναμένεται να παρεμείνει έως τις αρχές Ιουλίου.

Το πρωί της Παρασκευής πέρασε το στενό του Γιβραλτάρ συνοδευόμενο από την ιταλική φρεγάτα Alpino (F 594) κλάσης Bergamini (ή FREMM όπως είναι πιο ευρέως γνωστή στο αναγνωστικό κοινό) μαζί με το καταδρομικό USS Normandy κλάσης Ticonderoga και το αντιτορπιλικό USS Roosevelt κλάσης Arleigh Burke.

Το αεροπλανοφόρο FORD έρχεται για να αντικαταστήσει το αεροπλανοφόρο USS George H. W. Bush, το οποίο συμπληρώνει έναν χρόνο παρουσίας στην Μεσόγειο.

Στις 3 Μαΐου απέπλευσε από το Νόφλοκ των ΗΠΑ και στις 24 Μαΐου έφθασε στο Όσλο της Νορβηγίας, όπου συμμετείχε στη μεγάλη αεροναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ, κάνοντας στην ουσιαστικά επίδειξη στρατιωτικής ισχύος της δύσης.

Πλέον, με την έλευσή του στην Μεσόγειο αναλαμβάνει τα ηνία του 6ου Στόλου, έχοντας ως εμβέλεια δράσης το μέτωπο της Ουκρανίας.

Αρχές Ιουλίου θα δέσει στον προβλήτα Κ14 στην Σούδα, τον μοναδικό στην ανατολική Μεσόγειο που μπορεί να υποδεχθεί το μήκους 337 μέτρων κι εκτοπίσματος άνω των 110.000 τόνων πλοίο.

Στην παρθενική του εμφάνιση στην Μεσόγειο, το USS GERALD R. FORD φέρει και μία μονάδα των MEU (Marine Expeditionary Unit – Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών) στο πλαίσιο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Και σε αυτή την περίπτωση το Πολεμικό Ναυτικό θα κληθεί να βρίσκεται στην Ομάδα Κρούσης και Συνοδείας του FORD, με μία φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο, όσο αυτό θα πλησιάζει προς την Σούδα. Οι συνεκπαιδεύσεις, κατά πάγια τακτική του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, θα περιλαμβάνουν εκτός από μονάδες του ΠΝ και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

enikos.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διασώθηκαν 34 μετανάστες νότια της Γαύδου

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από drone της Frontex. Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν...

Πήγε για ψαρουντούφεκο και βρέθηκε τραυματισμένος στο...

Περιπέτεια για 54χρονο στα Χανιά. Στο Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε και...

Διασώθηκαν 34 μετανάστες νότια της Γαύδου

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από drone της Frontex. Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν...

Πήγε για ψαρουντούφεκο και βρέθηκε τραυματισμένος στο...

Περιπέτεια για 54χρονο στα Χανιά. Στο Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η μία και μοναδική λέξη στον τάφο του Φραγκίσκου – Ο «πάπας των φτωχών» πέρασε στην αιωνιότητα

Άρχισε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του ποντίφικα. Ο πάπας...

Κατά τόπους βροχές στην Κρήτη την Δευτέρα (28/4)

Αναλυτική πρόγνωση. Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και...

Βούτες: Αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των ρηγματώσεων – Με ειδικά μηχανήματα και drone θα συνεχιστούν οι έλεγχοι

"Συμπεράσματα αναμένονται μετά από ενδελεχή παρατήρηση" είπε ο πρόεδρος...

Γεύσεις και αρώματα πορτοκαλιού σήμερα στο Φόδελε

Οι πρώτες εικόνες της επιτυχημένης γιορτής. Πλήθος κόσμου συρρέει από...