Χανιά:Άρθρο του καθηγητή Στυλιανού Παπαδάκη για τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά

Ημερομηνία:

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Η μίζερη, κουτοπόνηρη πολιτική με τις συγχωνεύσεις τμημάτων, υποβαθμίσεις σχολείων, αναδιατάξεις σχολείων κλπ. Άλλη μια φορά εμφανίζεται στο νομό μας και αφορά φυσικά Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι νέοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πολιτική «περικοπές παντού» του Υπουργείου παιδείας δηλώνουν από την αρχή την πίστη τους. Θεωρώντας απλά αριθμούς μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, συγχωνεύουν τμήματα με «όφελος» την κατάργηση μερικών οργανικών θέσεων και τμημάτων, παραβιάζοντας στοιχειώδη δικαιώματα των μαθητών για αξιοπρεπή εκπαίδευση.

Στο Δήμο Πλατανιά μεταξύ άλλων υποβιβάζουν από 12/θέσιο σε 10/θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου. Ένα σχολείο κόσμημα και αυτό της εκπαιδευτικής κοινότητας Κολυμβαρίου, με πολλούς μαθητές, με δασκάλους που παράγουν έργο, με γονείς που στηρίζουν ενεργά το σχολείο των παιδιών τους, με πλούσια οικολογική, πολιτιστική, αθλητική δραστηριότητα. Έτσι τελικά, χωρίς επιχειρήματα επαναφέρουν την κατάσταση στο σχολείο όπως ήταν τη δεκαετία του ’80.
Πολλά χρόνια μαθητές, γονείς , εκπαιδευτικοί αλλά και απλοί πολίτες, κάτοικοι της περιοχής, προσπαθούν στο Κολυμβάρι να κρατήσουν ψηλά την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες με έργα και όχι με λόγια.
Η πολιτεία με τα αρμόδια όργανά της, Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας δεν μπορεί αυθαίρετα χωρίς επιχειρήματα να μπαίνει τροχοπέδη στην προσπάθεια αυτή.

Πρέπει να καταλάβουν ότι η Εκπαίδευση στο Νομό Χανίων γενικότερα δεν χρειάζεται αφαιρέσεις αλλά ε[επειγόντως προσθέσεις κτηριακών εγκαταστάσεων σε όλες τις βαθμίδες Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια.
Να καταργηθούν οι προκάτ αίθουσες που γεμίζουν τις αυλές των σχολείων, να αποβληθεί η ντροπή του γκρεμίσματός των δυο σχολείων στην Κίσσαμο πέντε χρόνια τώρα, μοναδική περίπτωση στη χώρα και να καταλάβουν επιτέλους ότι έργο παράγεις όταν δημιουργείς και όχι όταν καταστρέφεις.
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δυναμική η παρουσία του Δήμου Χανίων :...

Με δυναμισμό, εξωστρέφεια και κέφι, η αποστολή του Δήμου...

Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Χανίων με το...

Η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ακόμα ανοιχτού, δημόσιου...

Δυναμική η παρουσία του Δήμου Χανίων :...

Με δυναμισμό, εξωστρέφεια και κέφι, η αποστολή του Δήμου...

Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Χανίων με το...

Η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ακόμα ανοιχτού, δημόσιου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Με επιτυχία η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΕ» ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Διάκριση μαθήτριας Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνης σε διεθνή διαγωνισμό πιάνου στη Γαλλία

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι η μαθήτρια του Δημοτικού...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου

«Σχεδόν όλα τα πέτρινα σπίτια έχουν χαλάσει» Οι Βούτες Ηρακλείου...

SKY express: Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος εντός και εκτός συνόρων

(Αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2025) Η SKY express συνεχίζει να...