Χανιά:Ανακοίνωση του Σωματείου Διανομέων delivery ΄΄Ιωσήφ Σαριδάκης΄΄για τις ημέρες του καύσωνα

Ημερομηνία:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ-delivery Ν. ΧΑΝΙΩΝ ̈ΙΩΣΗΦ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ̈ Μάρκου Μπότσαρη 68
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Από σήμερα (Τετάρτη 12/7) μέχρι και την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένονται και στην πόλη μας ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Συνθήκες οι οποίες ανεβάζουν τις πιθανότητες για νέα εργατικά ατυχήματα στους διανομείς. Η εντατικοποίηση σε κάθε χορό δουλειάς και με κάθε σχέση εργασίας για τους διανομείς έχει φέρει δεκάδες ατυχήματα στα Χανιά. Μόλις 10 μέρες πριν είχαμε το σοβαρό ατύχημα του συναδέλφου μας στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων . Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές η διανομή με καύσωνα είναι άκρως επικίνδυνη καθώς οι θερμοκρασίες στην καυτή άσφαλτο φέρνουν τους διανομείς στα όρια της λιποθυμίας.
Έπειτα από παρέμβαση των εργατικών σωματείων στο υπουργείο εργασίας , οι αυστηρές συστάσεις τις οποίες έδινε στους εργοδότες για παύση της εργασίας σε συνθήκες καύσωνα , θα γίνουν υποχρεωτική παύση εργασίας , με δέσμευση του υπουργού.
Για να μην θρηνήσουμε για άλλη μια φορά συναδέλφους , λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς , καλούμε κάθε συνάδελφο να έρθει σε επαφή με το Συνδικάτο. Να καταγγείλει θαρρετά κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μας για να μην διακυβευτεί η κερδοφορία της.
Απαιτούμε:
• Άμεσα με οδηγία το υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας και με αποζημίωση για όσους δουλεύουν με “μπλοκάκι”.
• Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας.
• Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ.
• Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας.
• Χορήγηση όλων των απαραίτητων ΜΑΠ και όλων των αναγκαίων προμηθειών για την αντιμετώπιση της ζέστης (π.χ. δωρεάν δροσερό νερό, συχνότερα διαλείμματα κ.λπ.)».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γηροκομείο Χανίων: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις – Κατηγορίες...

Την επιδείνωση της υγείας μίας 84χρονης γυναίκας που εισήχθη...

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων:Κάλεσμα για τη σημερινή μηχανοκίνητη...

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Δεν πέρασαν...

Γηροκομείο Χανίων: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις – Κατηγορίες...

Την επιδείνωση της υγείας μίας 84χρονης γυναίκας που εισήχθη...

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων:Κάλεσμα για τη σημερινή μηχανοκίνητη...

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Δεν πέρασαν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...