Αυγενάκης: «Χαρμόσυνα νέα για τα έργα αποκατάστασης στο Δήμο Φαιστού»

Ημερομηνία:

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος κατά τη σημερινή τους συνάντηση (17-06-2020) στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισαν την άμεση εκταμίευση των πρώτων εκατομμυρίων για την κατασκευή έργων αποκατάστασης και προστασίας από φυσικές καταστροφές στο Δήμο Φαιστού.

Στη συνάντηση αποφασίσθηκε η άμεση πίστωση ποσού 4 εκατομμυρίων ευρώ περίπου (εκτιμώμενος π/υ 3.773.864€) για την εκπόνηση 4 υπο-έργων μελετών, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες (δημοπρατήσεις) για την υλοποίηση των μελετών.

Παράλληλα, ο Δήμος Φαιστού δεσμεύθηκε να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση τεχνικών δελτίων για την διενέργεια έργων αποκατάστασης συνολικού ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στο ποσό των περίπου δεκατεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ περίπου, ενώ σε α’ φάση στα τεχνικά δελτία του Δήμου Φαιστού θα μπορέσει να γίνει απορρόφηση μέρους των χρημάτων ύψους 4 εκατομμυρίων περίπου ευρώ στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η β’ φάση θα υλοποιηθεί στο επόμενο έτος (2021).

Οι σημερινές ανακοινώσεις έγιναν κατόπιν της συνεργασίας του κ. Αυγενάκη, με το Γ.Γρ. Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο, το Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Φαιστού κ. Γιάννη Φασομιτάκη.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη σημαντική αυτή χρηματοδότηση στο Δήμο Φαιστού, που αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές από τη θεομηνία της 6ης Απριλίου 2019 και την κατασκευή έργων προστασίας από φυσικές καταστροφές. Με τη γενναία αυτή χρηματοδότηση θα προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες και θα ξεκινήσουν έργα αποκατάστασης. Η Κρήτη, το Ηράκλειο και η Μεσαρά βεβαίως είναι πάντα στις προτεραιότητές μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα της...

Τα θερμόμετρα το Σάββατο αναμένεται να δείξουν τις χαμηλότερες...

Αποδυνάμωση Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης καταγγέλει...

Σήμα κινδύνου από την Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου για την...

Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα της...

Τα θερμόμετρα το Σάββατο αναμένεται να δείξουν τις χαμηλότερες...

Αποδυνάμωση Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης καταγγέλει...

Σήμα κινδύνου από την Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου για την...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης

Ανάστατοι από την όλη κατάσταση κάτοικοι και περίοικοι Σοβαρό επεισόδιο...

Πώς η κρητική κουζίνα έγινε πρωταγωνίστρια στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας

Με την ανακήρυξή της σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης...

Εορτολόγιο 23 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...