Ποιοι μπαίνουν στο «κάδρο» μετά το κατεπείγον αίτημα της Ασφάλειας Ηρακλείου
Τελικά πού κρυβόταν επί τρεις ολόκληρες εβδομάδες ο 22χρονος Μεσσαρίτης, ο οποίος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 29χρονο Νίκο; Ποιοι ήταν εκείνοι που ανέλαβαν να τον υποθάλψουν όσο ο άτυχος νέος χαροπάλευε, η οικογένεια του σπάραζε έξω από τη ΜΕΘ του Βενιζελείου και η τοπική κοινωνία «έβραζε» από οργή και θυμό; Απάντηση στο ερώτημα αυτό θα πρέπει να δώσει, τόσο για λόγους ουσίας όσο και τιμής, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και της Δικαιοσύνης. Πολλοί έσπευσαν να «λιθοβολήσουν» την τοπική Αστυνομία, κατηγορώντας την ότι δεν κινήθηκε ως όφειλε για τον άμεσο εντοπισμό και την σύλληψη του 22χρονου, ο οποίος εντέλει παραδόθηκε όταν το αποφάσισε το περιβάλλον του. Και αυτό δεν συνέβη μία-δύο ημέρες μετά το αποτρόπαιο συμβάν, αλλά 21 ημέρες αργότερα και αφού οι πληροφορίες από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο έκαναν λόγο για ένα μικρό θαύμα, με την κατάσταση της υγείας του Νίκου να παρουσιάζει διαρκώς βελτίωση.
Τις προηγούμενες ημέρες αστυνομικές δυνάμεις, αξιοποιώντας κάποιες πληροφορίες, έκαναν στοχευμένες έρευνες σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και έφθασαν μέχρι τ’ Ανώγεια και τα Σφακιά, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Από την ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, υποβλήθηκε άμεσα αίτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου τόσο του αριθμού που επισήμως χρησιμοποιούσε ο 22χρονος όσο και άλλων αριθμών με τους οποίους είχε τηλεφωνική δραστηριότητα ακόμα και μέρες πριν το συμβάν, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν το γεωγραφικό στίγμα του.
Το αίτημα υποβλήθηκε ως κατεπείγον από την Ασφάλεια Ηρακλείου προς την αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου και αφορούσε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου-επισύνδεση τόσο της τηλεφωνικής σύνδεσης του 22χρονου όσο και των τερματικών συσκευών στις οποίες αυτή ενεργοποιείται. Η άρση αφορούσε χρονικό διάστημα ενός μήνα από την έκδοση του σχετικού βουλεύματος, δηλαδή από την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.
Η ΕΛ.ΑΣ ζητούσε, μεταξύ άλλων, να τής γνωστοποιηθούν όλες οι κλήσεις που θα πραγματοποιούσε ο 22χρονος με το κινητό του τηλέφωνο και τα πλήρη στοιχεία των κληθέντων συνδρομητών για χρονικό διάστημα από 15 Ιουλίου έως και 20 Αυγούστου. Ακόμα ζήτησε να γνωστοποιηθούν οι αριθμοί ΙΜΕΙ των συσκευών που ενεργοποίησε η τηλεφωνική σύνδεση του 22χρονου καθώς και οι τυχόν νέες τηλεφωνικές συνδέσεις που θα ενεργοποιούνταν από την ίδια συσκευή.
Έχει ακόμα ενδιαφέρον ότι η Ασφάλεια Ηρακλείου ζητούσε από τις εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας «να ενεργήσουν για τον «on line» εντοπισμό των προαναφερόμενων τηλεφωνικών συνδέσεων όσο και αυτών με τους οποίους συνδιαλέγονταν, διαθέτοντας αντίστοιχα τεχνικούς, οι οποίοι θα βρίσκονταν σε 24ωρη συνεχή συνεργασία, απευθείας με τον χειριστή της συσκευής εντοπισμού που διαθέτει η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών.
Υπήρξε πρόβλεψη για κάθε ενδεχόμενο, δηλαδή σε περίπτωση που γίνονταν κλήσεις με χρήση σταθερού καρτοτηλεφώνου, σε περίπτωση επικοινωνίας με γραπτά ή φωνητικά μηνύματα μέσω των κινητών τηλεφώνων ή σε περίπτωση χρήσης κάρτας ανανέωσης χρόνου ομιλίας.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι παραγγέλθηκε στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπως χορηγήσουν στην Ασφάλεια Ηρακλείου χάρτες των περιοχών που καλύπτουν τα “ID” των κεραιών τους, με βάση τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.https://www.cretalive.gr/
Τα σχόλια είναι κλειστά.