Άρση μέτρων : Τι ισχύει για αθλητές και ατομικά σπορ
Άρση μέτρων : Τι ισχύει για αθλητές και ατομικά σπορ
«Δεν είναι ώρα να ξεθαρρέψουμε, πέραν του επιπέδου της ατομικής άθλησης», υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στο «restart» του αθλητισμού.
«Η ατομική άθληση δεν απαγορεύεται σε ανοιχτό χώρο, όταν γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες και συνθήκες» εξήγησε και πάλι ο καθηγητής.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ρωτήθηκε για τη σύγχυση που υπάρχει στον κόσμο του αθλητισμού όπου από τη μία επιτρέπεται η προπόνηση για φυσική κατάσταση για τους αθλητές των ομαδικών αθλημάτων, όπως βόλεϊ, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κατά γκρουπ των 6 έως 8 ατόμων σε ανοιχτούς χώρους, αλλά δεν επιτρέπεται η προπόνηση για φυσική κατάσταση για τους αθλητές των ατομικών αθλημάτων, από 6 έως 8 άτομα επίσης, σε ανοιχτούς χώρους, όπως ο στίβος, οι πολεμικές τέχνες και άλλα.
Ο κ. Τσιόδρας, αρχικά για το άθλημα του στίβου είπε πως «φυσικά και δεν απαγορεύεται η ατομική άθληση σε αθλητές του στίβου» και προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινήσεις.
«Υπάρχουν αθλήματα που απαιτούν σωματική επαφή, όπως οι πολεμικές τέχνες και το τζούντο για παράδειγμα. Εκεί, λοιπόν, υπάρχει θέμα και νομίζω δεν είναι η ώρα να ξεθαρρέψουμε πέραν του επιπέδου της ατομικής άθλησης, της προπόνησης διατηρώντας φυσικές αποστάσεις, κάτι που ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες και φυσικά και για το στίβο ο οποίος δεν έχει σωματική επαφή».
Για τα ωδεία
Ερωτηθείς γιατί επιτρέπεται να ανοίξουν για ατομικά μαθήματα τα φροντιστήρια από τις 11 Μαϊου, αλλά όχι τα ωδεία, διευκρίνησε: «Στα φροντιστήρια υπήρχε ισχυρή σύσταση από την Επιτροπή μας να συνεχίσουν να λειτουργούν διαδικτυακά με τηλεμάθηση και τηλεκπαίδευση, το οποίο ήταν κάτι πολύ σημαντικό για τη συνεχή λειτουργία τους και θεωρούμε ότι και σε αυτή τη φάση είναι πολύ καλό να συνεχίσει έτσι η δραστηριότητα αυτή.
Για το ωδείο, επειδή είχαμε συγκεκριμένα παραδείγματα επιδημιών που είχαν σχέση, υπάρχει εκφορά του αέρα με μεγάλη ένταση πολλές φορές και είχαμε επιδημίες στην Ελλάδα στην πρώτη φάση που αφορούσαν μονωδούς και χορωδίες, χρειάζεται λιγάκι περισσότερη προσοχή. Ένας ιός μεταδίδεται με τον αέρα, με τα αεροσταγονίδια και δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό και εκεί να υπάρχει μια τηλεκπαίδευση.
Είχαμε επιδημίες στην Ελλάδα που αφορούσαν μονωδούς και χορωδίες», τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.
Για τις ανοιχτές παραλίες
Ο κ. Τσιόδρας ρωτήθηκε και για την πρόταση να μείνουν κλειστές οι οργανωμένες παραλίες και όχι οι ελεύθερες, κάτι που αναμένεται να φέρει μεγαλύτερο συγχρωτισμό, ιδιαίτερα στην Αττική.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, εξήγησε πως η πρόταση που έγινε και συζητήθηκε, είχε κυρίως επιδημιολογική σημασία.
«Η πατρίδα μας έχει πάρα πολλά χιλιόμετρα παραλιών για να το εκμεταλλευτεί ο κόσμος. Θεωρώ ότι εκεί αυτό που προτάθηκε και συζητήθηκε είχε σημασία επιδημιολογική.
Δηλαδή, όχι ο ανοιχτός χώρος, που δεν μας ενοχλεί βέβαια, είτε είναι οργανωμένη, είτε ανοργάνωτη παραλία, αλλά οι ευκαιρίες συνωστισμού, ότι δεν θα υπήρχε λειτουργία καταστημάτων εστίασης στις περιοχές αυτές τα οποία ευνοούν το συγχρωτισμό.
Και με αυτό το σκεπτικό νομίζω συζητήθηκαν οι οργανωμένες έναντι των ανοργάνωτων παραλιών. Θεωρώ ότι αυτό σιγά-σιγά, αν πάμε καλά θα ξεπεραστεί και δεν θα υπάρχει πρόβλημα εκεί», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Τα σχόλια είναι κλειστά.