Αποζημίωση-μαμούθ θα δώσει στα θύματά του ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Ημερομηνία:

Αποζημίωση-μαμούθ καλείται να πληρώσει ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στις γυναίκες που βίωσαν τον εφιάλτη όταν τις παρενοχλούσε ή τις κακοποιούσε σεξουαλικά.

Ειδικά η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε συμφωνία για αποζημίωση σχεδόν 19 εκατ. δολαρίων στις γυναίκες που βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

«Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και η Weinstein Company απογοήτευσαν τις γυναίκες υπαλλήλους τους. Μετά από όλη την κακοποίηση, τις απειλές και τις διακρίσεις, αποδόθηκε επιτέλους κάποια δικαιοσύνη στα θύματα», σχολίασε η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς σε επίσημη ανακοίνωση.

Η αποζημίωση ύψους 18.875.000 δολαρίων θα διαμοιραστεί σε «γυναίκες που βίωσαν εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις με βάση το φύλο τους ενώ δούλευαν στην εταιρία του Γουάινστιαϊν, καθώς επίσης και σεξουαλική παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν», διευκρίνισε η εισαγγελία.

Τα θύματα απαλλάσσονται επίσης από τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας και τήρησης απορρήτου που είχαν συνάψει με την εταιρία του πρώην μεγιστάνα παραγωγού ταινιών ή άλλους πρώην εκπροσώπους της σχετικά με σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον Γουάινσταϊν.

Πλέον θα έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν ελεύθερα για τις ιστορίες τους χωρίς να φοβούνται αντίποινα, τόνισε η εισαγγελία.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη συμφωνία θα πρέπει να λάβει έγκριση από το πρωτοδικείο αλλά και το πτωχευτικό δικαστήριο, που προεδρεύει της υπόθεσης χρεοκοπίας της Weinstein Company.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φλέγεται η Ιερουσαλήμ: “Ίσως χρειαστούμε ενισχύσεις από...

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε δασώδεις περιοχές λόγω καύσωνα και...

Τα 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν μνήμες...

Στους δρόμους και στις πλατείες οι κάτοικοι, κλειστά για...

Φλέγεται η Ιερουσαλήμ: “Ίσως χρειαστούμε ενισχύσεις από...

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε δασώδεις περιοχές λόγω καύσωνα και...

Τα 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν μνήμες...

Στους δρόμους και στις πλατείες οι κάτοικοι, κλειστά για...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάσχα: Οι προορισμοί που κέρδισαν τους Έλληνες

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ferryscanne για τις εξορμήσεις...

Εορτολόγιο 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 26 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...