Άννα Διαμαντοπούλου από Χανιά και Ρέθυμνο: Τώρα είναι η ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει και πάλι στις καρδιές των ανθρώπων
Την επιτακτική ανάγκη οι πολιτικές και οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ να εναρμονιστούν με τις εξελίξεις των καιρών, επεσήμανε μεταξύ άλλων η υποψήφια για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε ένα ακροατήριο εκατοντάδων πολιτών που της επεφύλαξαν θερμή υποδοχή, στο Ρέθυμνο και στα Χανιά.
Δίνοντας έμφαση στην δυσμενή πολιτική συγκυρία και στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στη καθημερινότητα τους, η Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε την μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται για το ΠΑΣΟΚ. “ Το ότι οι πολίτες στρέφουν το βλέμμα τους στο ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι θα ψηφίσουν.
“Στρέφω το βλέμμα”, σημαίνει ότι έχουμε εμείς μια μεγάλη ευκαιρία. Πιστεύω πάρα πολύ βαθιά ότι τώρα είναι η ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ όπως το ΄74 μίλησε στις καρδιές και στο μυαλό των ανθρώπων, να το κάνει και τώρα. Δεν θα γίνει με τους ίδιους όρους, γιατί τότε υπήρχε ο ενθουσιασμός της μετάβασης στη Δημοκρατία.
Τώρα όμως υπάρχει μια απογοήτευση από την Δημοκρατία, αλλά μπορεί να το κάνει ως η μόνη εναλλακτική”ανέφερε η Άννα Διαμαντοπούλου και συμπλήρωσε “Ενώ λοιπόν, υπάρχει μια πραγματικά πολύ δύσκολη λαϊκή κατάσταση σε χαμηλούς μισθούς και σε αδιέξοδα των ανθρώπων υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα το οποίο δεν παρουσιάζει εναλλακτική.Δηλαδή γίνονται οι εκλογές, βγαίνει ένα ισχυρό κόμμα, η Νέα Δημοκρατία, που από εκεί και πέρα όλα, και τα δύο κόμματα της κεντροαριστεράς μαζί δεν φτάνουν το άθροισμα της.”
Προκειμένου να αλλάξει αυτή η εικόνα, η υποψήφια για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ βάζει στον δημόσιο διάλογο μια νέα προγραμματική κατεύθυνση “Όταν μιλάμε για “το κάτι” που πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα, θεωρώ ότι είναι το παραγωγικό μοντέλο.
Το έχουμε δει τόσες φορές. Το παραγωγικό μοντέλο, δηλαδή παράγω βιομηχανία, βιοτεχνία, τουρισμό, εμπόριο, έρευνα , πανεπιστήμια” για να προσθέσει με ειλικρίνεια “Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο, είναι ότι αλλάζω σε βάθος τη λειτουργία ενός Κράτους στο οποίο όλα τα πολιτικά κόμματα αποτύχαμε. Και η αποτυχία μας έχει να κάνει με το ότι δεν χτυπήσαμε τον πελατειασμό, τη πελατειακή σχέση και δεν χτυπήσαμε και τον παρασιτισμό, δηλαδή την ευκολία του να ζει κανείς χωρίς να φορολογείται, χωρίς να πληρώνει τον εργαζόμενο του, χωρίς να έχει υποχρεώσεις. Αυτά τα δύο για να τα αλλάξουμε θέλει πολύ ισχυρή απόφαση για ανατροπή”.
Με αφορμή την εσωκομματική εκλογική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε κάλεσμα συμμετοχής, τονίζοντας πως οι εκλογές αυτές δεν είναι απλώς σημαντικές για το μέλλον του Κινήματος, αλλά όπως κάθε μεγάλη αλλαγή είναι σημαντική για τη χώρα.
“Η ιστορία μας χτυπάει την πόρτα” είπε χαρακτηριστικά“δείχνοντας”με νόημα τα όσα προοιωνίζουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών με την αναδυόμενη απειλή της Ακροδεξιάς. “Πρέπει ο λόγος μας, η πολιτική μας και οι θέσεις μας να μπορούν να συμπορεύονται με αυτά που συμβαίνουν σήμερα και όχι να επαναλαμβάνουμε ρητορείες, συνθήματα, και ανόητες συγκρούσεις του παρελθόντος.
Γιατί λοιπόν υπάρχει αυτή η κίνηση των πολιτών ; Γιατί στην δυτική Αττική, που ήταν 50% το ΠΑΣΟΚ, σήμερα στις Ευρωεκλογές ήταν πέμπτο κόμμα; Γιατί στην Ημαθία έναν δημοκρατικό νομό έχει 18% η Ελληνική Λύση; Πρέπει εμείς, και πρέπει εμείς οι πολιτικοί, να εξηγήσουμε αυτά τα φαινόμενα.
Δεν είναι ακροδεξιοί ξαφνικά οι πολίτες” επεσήμανε η Άννα Διαμαντοπούλου και συμπλήρωσε στο ίδιο ύφος “ Σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν είναι οι άνθρωποι, ακροδεξιοί, ακραίοι. Αυτό λοιπόν που συμβαίνει είναι ότι τα 15 τελευταία χρόνια είναι πάρα πολύ γρήγορες και μεγάλες οι αλλαγές, οι οποίες επηρεάζουν συνολικά την οικονομία, επηρεάζουν όλες τις δομές και επηρεάζουν φυσικά τη ζωή του κάθε πολίτη…
Έχουμε πια την απόλυτη παγκοσμιοποίηση με την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, δηλαδή μπορεί οποιοσδήποτε να επενδύσει οπουδήποτε. Και με την ψηφιακή εποχή, με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και το ψηφιακό χαρακτήρα πια των μεγάλων, των μικρών, μεσαίων επιχειρήσεων, αλλάζει και η εργασία”.
Χθες η Άννα Διαμαντοπούλου κατά τη παραμονή της στα Χανιά, επισκέφτηκε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης (ΑΕΝ), έργο του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, ενός μεγάλου πολιτικού της οικογένειας του συζύγου της, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις και να ενημερωθεί από για το πρόγραμμα σπουδών και τις προοπτικές που ανοίγονται για τους απόφοιτους της Ακαδημίας.
Τα σχόλια είναι κλειστά.