Ανδρουλάκης σε Μπορρέλ: Πρέπει να ενισχυθεί η επιχείρηση Ειρήνη

Ημερομηνία:

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον Ύπατο Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπορρέλ συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία ως Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής να συζητήσει με τον κ. Μπορρέλ για την Επιχείρηση Ειρήνη, η οποία έχει στόχο να παρεμποδίσει την αποστολή όπλων στη Λιβύη δια θαλάσσης και επιχειρεί Νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ο Ευρωβουλευτής, επισήμανε στον Ύπατο Εκπρόσωπο ότι δύο μήνες μετά την υιοθέτηση της απόφασης από το Συμβούλιο, η επιχείρηση διαθέτει μία Γαλλική φρεγάτα και δύο αεροπλάνα από την Πολωνία και το Λουξεμβούργο και αν αναμένεται να ενισχυθεί. Παράλληλα, ρώτησε τον κ. Μπορρέλ, αν η στρατιωτική αυτή αποστολή θα μπορεί να αποτρέψει προκλητικές ενέργειες που πηγάζουν από το παράνομο Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο Συνεργασίας.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος στην απάντησή του παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα στην οργάνωση και στη χρηματοδότηση της επιχείρησης που προκάλεσαν καθυστερήσεις. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπήρχαν προβλήματα στον ορισμό του Διοικητή ο οποίος ανέλαβε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Αναγνώρισε επίσης την έλλειψη στα μέσα που ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης στην ερώτησή του και τα προβλήματα που μπορεί να θέτει η έλλειψη αυτή στην αποστολή, παραδεχόμενος ότι δεν είναι πολλά.

Συμπλήρωσε ότι αναμένεται άμεσα η ενίσχυσή με δύο πολεμικά πλοία από Ελλάδα και Ιταλία καθώς και επιπλέον αεροπλάνα για την εναέρια παρακολούθηση. Σημείωσε επίσης ότι κύριος στόχος της επιχείρησης Ειρήνης είναι η επιτυχημένη επιβολή του εμπάργκο όπλων που έχει αποφασιστεί από τον ΟΗΕ καθώς και η επίτευξη εκεχειρίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μελίνα Μερκούρη: 31 χρόνια χωρίς τη γυναίκα-σύμβολο...

Πέρασαν 31 χρόνια από τη μέρα που η Μελίνα...

Τέμπη: Πρόταση δυσπιστίας εντός και εκτός κοινοβουλίου...

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρόταση δυσπιστίας που...

Μελίνα Μερκούρη: 31 χρόνια χωρίς τη γυναίκα-σύμβολο...

Πέρασαν 31 χρόνια από τη μέρα που η Μελίνα...

Τέμπη: Πρόταση δυσπιστίας εντός και εκτός κοινοβουλίου...

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρόταση δυσπιστίας που...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:Συνελήφθη άτομο για ρευματοκλοπή

Συνελήφθη αλλοδαπός για ρευματοκλοπή Συνελήφθη χθες (05.03.2025) το μεσημέρι...

Ηράκλειο:Σύλληψη ατόμου για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων

Συνελήφθη αλλοδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο...

Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης : Μπαίνουν στο «Εξοικονομώ 2025» όλοι οι σεισμόπληκτοι της Κρήτης

Με συμπληρωματική ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντάσσονται...